ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και σε Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο πτωχεύει η Thomas Cook; Κύριο

11:05 - 23 Σεπ 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Και σε Γερμανία, Γαλλία και Βέλγιο πτωχεύει η Thomas Cook;
Μεγαλώνοιυν με την ώρα πλέον οι αρνητικές επιπτώσεις από την πτώχευση της Thomas Cook. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν οτι τελικά δεν πτωχεύει μόνο η Αγγλική εταιρία αλλά όλες οι εταιρίες του Ομίλου, δηλαδή και η Γερμανική και η Γαλλική και η Βελγική. Και αυτό σημαίνει οτι η ζημιά για την Ελλάδα μεγαλώνει ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την επόμενη χρονιά. Αυτό όμως ακόμη μένει να διευκρινιστεί καθώς το τοπίο είναι θολό και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το πρόβλημα είναι διπλό: Από τη μία υπάρχουν οι κρατήσεις που ήδη υπάρχουν για το 2020 από την άλλη, υπάρχει η ανησυχία οτι για ορισμένες χώρες όπως για τη Γαλλία και το Βέλγιο, τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά πρακτιορεία τους δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό της Thomas Cook συνεπώς η Ελλάδα θα υποστεί μείωση των γάλλων και των Βέλγων τουριστών το 2020.

Το μέγεθος της ζημιάς για τον ελληνικό τουρισμό δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί συνολικά, αλλά υπολογίζετυαι οτι στην Κρήτη το "κανόνι" ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια. Ανάλογα ποσά ενδέχεται να υπάρχουν στη Ρόδο και στην Κώ ενώ είναι άγνωστο τι ποσά χάνονται σε άλλους προορισμούς όπως η Σκιιάθος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Χαλκιδική κλπ. 

Το βέβαιον είναι οτι για όλους έχει χαθεί ο τζίρος του Αυγούστου εφόσον η Thomas Cook πλήρωνε με τουλάχιστον 30 ημέρες καθυστέρηση μετά την αναχώρηση του τουρίστα από το ξενοδοχείο. Ο τζίρος του Αυγούστου λοιπόν χάθηκε για όλους και για ορισμένους που είχαν άλλες χειρότερες συμφωνίες πληρωμής χάθηκαν περισσότερα χρήματα και από προηγούμενους μήνες.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις από τη διοίκηση της εταιρίας που θα διευκρινίσουν αρκετές πτυχές του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στα κάτωθι ρεπορτάζ:

 

Μεγάλο το πλήγμα για τη Σκιάθο από την Thomas Cook

Χάθηκε ο τζίρος του Αυγούστου από την πτώχευση της Thomas Cook

 

 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 23 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.