ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Αποκατάσταση των αεροπορικών θέσεων που χάθηκαν λόγω Thomas Cook

16:43 - 30 Σεπ 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θεοχάρης: Αποκατάσταση των αεροπορικών θέσεων που χάθηκαν λόγω Thomas Cook
Τον στόχο να αποκατασταθούν στο 100% οι αεροπορικές θέσεις, οι οποίες χάθηκαν λόγω της πτώχευσης του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook, έθεσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης κατά την ομιλία του στην 6η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ΦΠΑ στον τουρισμό είναι θέμα, καθώς είναι εξαγώγιμο προιόν και άρα δεν μπορεί να βρίσκεται στο 24%.

Επίσης, ο υπουργός Τουρισμού στάθηκε στο μείζον το θέμα της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας ότι «είχαμε πτώση 10% λόγω της κίνησης των νέων για την κλιματικής αλλαγής από την Σκανδιναβία». Επιπλέον, σημείωσε ότι «χρειάζεται αλλαγές σε ένα σύνολο σκέψης και ειδικά να δούμε και το δημογραφικό».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε παράλληλα ότι «η βασική διαφορά μας με την Ισπανία στην αντιμετώπιση με Thomas Cook είναι η κάλυψη των αεροπορικών θέσεων. Η προσβασιμότητα της χώρας είναι ένα θέμα. Παραδείγματος χάριν, στην Ισπανία με 17 εταιρίες είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε λέγεται TUI, είτε Jetu κτλ».

«Είναι ενεργή κουβέντα αυτή στο υπουργείο μας. Η αγωνία μας είναι οι θέσεις που χάθηκαν να αποκατασταθούν στο 100%. Είναι πιο δύσκολο εδώ σε σχέση με άλλες χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού, ενώ πρόσθεσε: «Σε μακροπρόθεσμη βάση θα πρέπει να το δούμε επίσης. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε τώρα, αλλά μετά μπορούμε να το ανοίξουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.