ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Στηρίζουμε τους επαγγελματίες που επλήγησαν από την Thomas Cook

20:43 - 14 Νοε 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θεοχάρης: Στηρίζουμε τους επαγγελματίες που επλήγησαν από την Thomas Cook
Για έμπρακτα μέτρα στήριξης των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από την Thomas Cook, μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την κύρωση ΠΝΠ με μέτρα ενίσχυσης από τις συνέπειες, όσων συνεργάζονταν με την εταιρεία.

Ο υπουργός έδωσε έμφαση στη μείωση των αναγκαίων ένσημων για τη καταβολή επιδόματος, από 100 σε 80, και στην επέκταση του χρόνου καταβολής του επιδόματος κατά ένα μήνα, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τις πρώτες κιόλας ώρες τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Thomas Cook».

«Η δουλειά που έχει γίνει φάνηκε πρόσφατα στο Λονδίνο, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο όπου συνάντησα τους μεγαλύτερους tour operators και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών. Επικοινωνήσαμε τη στρατηγική μας και ενθαρρύναμε τη συνεργασία και τις συμφωνίες μεταξύ των φορέων της αγοράς ώστε να επουλωθούν άμεσα οι πληγές από την πτώχευση της Thomas Cook», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα είμαστε κοντά στους φορείς του τουρισμού και θα είμαστε. Και θα κάνουμε και άλλες διορθωτικές κινήσεις αν και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα η διαφημιστική καμπάνια της χώρας για να στηριχθούν οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

Ο κ. Θεοχάρης υπεραμύνθηκε επίσης της διάταξης με την οποία καταργείται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την αναγνώριση υφιστάμενων ιαματικών πόρων. «Πλέον όσοι διοικούν ή διαχειρίζονται ή εκμεταλλεύονται ιαματικούς φυσικούς πόρους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του υπουργού Τουρισμού περί αναγνώρισης του Ιαματικού Φυσικού Πόρου», τόνισε ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.