ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εορταστικούς ρυθμούς τα ξενοδοχεία-Πώς κινούνται οι κρατήσεις Κύριο

11:59 - 06 Δεκ 2019 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σε εορταστικούς ρυθμούς τα ξενοδοχεία-Πώς κινούνται οι κρατήσεις
Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και τα ξενοδοχεία «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για να υποδεχτούν το κοινό.

Το Reporter μίλησε με τους ξενοδόχους ορισμένων εκ των δημοφιλέστερων χειμερινών προορισμών και όπως οι ίδιοι σημειώνουν, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται σε υψηλά ποσοστά και αναμένεται το επόμενο διάστημα, με δεδομένες και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να προσεγγίσουν ακόμη και το 100%.

Στις επιλογές των τουριστών συγκαταλέγεται η περιοχή των Ιωαννίνων και τα κοντινά ορεινά χωριά. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Στάθης Σιούτης επισημαίνει πως η πληρότητα τόσο στον ορεινό όγκο όσο και στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και ήδη ανέρχεται στο 85%. Όπως αναφέρει, η περιοχή προσφέρει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 60-150 ευρώ, ενώ παρατηρεί ότι ειδικά τις εορταστικές περιόδους οι τουρίστες επιλέγουν καταλύματα που προσφέρουν πρωινό και περισσότερες παροχές.

Τα Ιωάννινα, υπογραμμίζει ο κ. Σιούτης, βρίσκονται στη λίστα των πιο αγαπημένων προορισμών, ενώ πλέον μετά την ολοκλήρωση των έργων στον οδικό άξονα και τα έργα υποδομής στο αεροδρόμιο της πόλης, η περιοχή θεωρείται μία από τις πιο αναπτυσσόμενες της χώρας. Το γεγονός αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την επικείμενη κατασκευή υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα, το οποίο όπως γνωστοποιεί ο κ. Σιούτης θα είναι έτοιμο, βάσει χρονοδιαγράμματος, τον Μάιο του 2020, αποτελώντας ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα.

Τα Καλάβρυτα αποτελούν κλασικό χειμερινό προορισμό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ΚαλαβρύτωνΚωνσταντίνος Δαφαλιάς τονίζει πως η αγορά κινείται σε καλά επίπεδα και η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 70-75%, ενώ επισημαίνει πως μέχρι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα θα φτάσει κοντά στο 95%. Παράλληλα, σημειώνει πως τα περισσότερα καταλύματα της περιοχής προσφέρουν έξτρα παροχές, γεγονός που ελκύει και τους τουρίστες.

Δημοφιλής περιοχή για χειμερινό τουρισμό είναι και η Μαγνησία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ΜαγνησίαςΓιώργος Ζαφείρης τονίζει πως υπάρχουν προκρατήσεις που ανέρχονται κατά μέσο όρο στο 70%. Ειδικότερα, αναφέρει πως ο Βόλος, η Πορταριά, η Μακρυνίτσα και η Αγριά βρίσκονται στο 85%, ενώ η Τσαγκαράδα, το Πήλιο και το Μούρεσι βρίσκονται στο 70%. Οι τιμές κυμαίνονται από 60-120 ευρώ, ενώ όπως λέει ο κ. Ζαφείρης οι πολύ καλές προσφορές που παρέχουν τα ξενοδοχεία της περιοχής θα ανεβάσουν σε μεγαλύτερα ποσοστά την πληρότητα μέχρι τις ημέρες των γιορτών.

Η Αράχωβα έχει συνδυαστεί με τις χειμερινές «αποδράσεις» και όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Καλούσα Ναυπακτίτη η πληρότητα για τα Χριστούγεννα βρίσκεται στο 70-75%, ενώ για την Πρωτοχρονιά αγγίζει το 85%, με την ίδια να αναμένει μέχρι και 100% το επόμενο διάστημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αυτήν την εποχή δουλεύουν τα χειμερινά καταλύματα. Επίσης, σημειώνει πως έχει παρατηρηθεί μία «στροφή» των καταναλωτών σε ξενοδοχεία λόγω των παροχών που προσφέρουν και όχι σε άλλες πλατφόρμες διαμονής.

Η Αρκαδία είναι μία περιοχή που ενισχύει το τουριστικό προϊόν. Ο πρόεδρος της Ένωσης ΞενοδόχωνΚωνσταντίνος Μαρινάκος σημειώνει πως η πληρότητα προσεγγίζει το 75%, προσθέτει πως οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αναμένεται να στρέψουν αρκετό κόσμο στην περιοχή και εκτιμά πως τελικά θα ξεπεράσει το 90%. Παράλληλα, αναφέρει πως οι διανυκτερεύσεις περιορίζονται σε 3-4 ημέρες και ο κόσμος επιλέγει το βασικό πακέτο με πρωινό. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκο, για τον τουρίστα της περιοχής, σε πρώτο πλάνο είναι η διαμονή και η εστίαση και ακολουθούν η ψυχαγωγία και η διασκέδαση. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, υπογραμμίζει ότι οι τοπικές επιχειρήσεις δεν είναι ικανοποιημένες από την κίνηση της αγοράς.

Στη Δράμα ο τουρίστας αναζητά την εμπειρία υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής, Άγγελος Καλίας. Ο ίδιος παρατηρεί πως η κίνηση είναι λίγο «πεσμένη» συγκριτικά με πέρυσι και ανέρχεται στο 50-55%, ωστόσο συμπληρώνει πως οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αναμένεται να εκτοξεύσουν το ποσοστό. Αυτό, διότι, όπως εξηγεί, η Δράμα προσφέρει στον καταναλωτή την ευκαιρία να επισκεφτεί από χώρους spa, μέχρι οινοποιεία και εξαιρετικά εστιατόρια, απομακρύνοντάς τον από τα λεγόμενα city hotels.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 06 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.