ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εverest: Σε τεντωμένο σχοινί η συμφωνία στην Τουρκία

13:23 - 20 Ιουν 2007 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Παγώνει μέχρι νεωτέρας διαταγής η ανάθεση από την Εverest του master franchise του σήματός της σε Τούρκο επιχειρηματία με τον οποίο συζητούσε εδώ και καιρό προκειμένου να ξεκινήσει την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων Εverest στη γείτονα χώρα.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ενώ το πρώτο κατάστημα στην Τουρκία ήταν σχεδόν έτοιμο δεν μπόρεσαν να λυθούν τα προβλήματα αδειοδότησης που ανέκυψαν. Ετσι σήμερα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον, το οποίο όμως αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Εντωμεταξύ μέσα στον Ιούλιο ο ελληνικός όμιλος πρόκειται να λανσάρει στην εσωτερική αγορά το σήμα Gloria Jean’s, έπειτα και από την συμφωνία που έκλεισε με την ομώνυμη πολυεθνική για την αποκλειστική αντιπροσώπευση του σήματος στην χώρα. Η συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο μέρη είναι δεκαετής με προοπτική ανανέωσης για άλλα 10 χρόνια. Καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν τρία καταστήματα Gloria Jean’s και ο όμιλος Everest έχει εγγυηθεί στην πολυεθνική ότι τα πρώτα δέκα χρόνια θα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 40 καταστημάτων.

Δ.K.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.