ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προσδοκίες για την τουριστική κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας Κύριο

12:59 - 01 Ιαν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι προσδοκίες για την τουριστική κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας
Η εορταστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη, πολλές περιοχές της χώρας ντύθηκαν στα «λευκά» και τα χιονοδρομικά κέντρα είναι έτοιμα να υποδεχτούν χιονοδρομείς και επισκέπτες.

Εκπρόσωποι δημοφιλών χιονοδρομικών κέντρων μίλησαν στο Reporter για τη μέχρι τώρα προσέλευση των τουριστών και για το πως αναμένεται να κινηθεί η αγορά έως και τη λήξη των γιορτών.

Ο εκπρόσωπος του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Ηλίας Κανελλόπουλος τονίζει: «Έχουμε ήδη αρκετό κόσμο, η πληρότητα βρίσκεται στο 90%, ενώ την περίοδο των Χριστουγέννων άγγιξε και το 100%. Η κίνηση εμφανίζεται καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι και είμαστε σε αναμονή για περισσότερους επισκέπτες το επόμενο διάστημα».

Από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού υπογραμμίζουν ότι τα χιόνια των τελευταίων ημερών βοήθησαν στο να ανοίξουν οι πίστες για τους χιονοδρομείς και να βρεθεί αρκετός κόσμος στο κέντρο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα σημειώσει άνοδο τις επόμενες ημέρες με κορύφωση το διάστημα από την προσεχή Παρασκευή 3 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 5 του μήνα.

Παράλληλα, ο διευθυντής στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας - Καϊμάκτσαλαν, Θάνος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει: «Από τις 20 Δεκεμβρίου που λειτουργεί το κέντρο, έχουμε περίπου 2.500 χιονοδρομείς και 10-12.500 επισκέπτες. Η κίνηση βρίσκεται ακριβώς στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με εξαίρεση το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου, όταν είχαμε χιονοθύελλα και περιορίστηκε κάπως. Αισιοδοξούμε ότι θα πάμε σε καλούς ρυθμούς μέχρι και τα Φώτα».

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται και το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Θεόδωρο Χρονόπουλο. «Τηρουμένων των αναλογιών η κίνηση του κόσμου είναι ικανοποιητική. Από πέρυσι παρατηρείται μία αυξητική τάση στον αριθμό των επισκεπτών και αναμένουμε μία ανοδική πορεία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου» σημειώνει.

Όλα τα χιονοδρομικά κέντρα δέχτηκαν την περυσινή σεζόν «περίπου 250.000 χιονοδρόμους», ενώ «άλλοι τόσοι υπολογίζεται πως είναι οι μη χιονοδρόμοι που τα επισκέφτηκαν» ανέφερε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM» o εκπρόσωπος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 01 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.