ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Το timing είναι ιδανικό για επενδύσεις στην Ελλάδα

20:09 - 29 Ιαν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο Φόρουμ του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι.

«Πρώτον υπάρχει μια νέα πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Με κυβέρνηση που υποσχέθηκε μια φιλο-επενδυτική πολιτική. Με κόσμο που την ψήφισε για αυτό», ανάφερε ο υπουργός και συνέχισε «Δεύτερον γιατί υπάρχει μια αξιοσημείωτη πολιτική σταθερότητα». Όπως εξήγησε «αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη για επενδύσεις στην Ελλάδα». 

«Όπως λένε το μισό μυστικό της επιτυχίας είναι το timing και τώρα πραγματικά το timing είναι ιδανικό για τις επενδύσεις στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός. «Η επιτυχία που είχαμε τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τουριστών που έρχονται και αυτό έχει δημιουργήσει την ανάγκη για στροφή σε ένα ποιοτικότερο μοντέλο τουρισμού. Έτσι έχουν δημιουργηθεί πιέσεις στις υπάρχουσες υποδομές, οι οποίες πρέπει να βελτιωθούν σε πολλά σημεία και στις δεξιότητες όσων εργάζονται στον τουρισμό και, συνεπώς, και οι επενδύσεις σε τομείς, όπως η εκπαίδευση», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει βάλει την ανάπτυξη και ιδιαίτερα την τουριστική ανάπτυξη στο κέντρο της πολιτικής της, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά πρώτα σε μια προσαρμογή η οποία ξεκινάει από την ανάπτυξη για να δημιουργεί δημοσιονομικούς χώρους».

Ο κ. Θεοχάρης, μεταξύ άλλων, στάθηκε και στις φορολογικές αλλαγές που λαμβάνονται, που όπως είπε «είναι σημαντικές και βοηθούν πάρα πολύ τις τουριστικές επιχειρήσεις».

«Οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα ξενοδοχεία, οι μισές εκ των οποίων σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, έχουν φτάσει τα 5 δισ., ενώ μέχρι το 2023 θα ανέλθουν στα 6-6,5 δισ. ευρώ», σημείωσε ο υπουργός.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.