ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΞΕΕ ιδρύει φορέα κοινωνικής ευθύνης για τους ξενοδόχους

16:14 - 10 Φεβ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το ΞΕΕ ιδρύει φορέα κοινωνικής ευθύνης για τους ξενοδόχους
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε την ίδρυση νέου φορέα, με τον διακριτικό τίτλο “HOTELS FOR”, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας αυτούς που έχουν ανάγκη και προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο φορέας θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΞΕΕ και η ίδρυσή του θα γίνει με νόμο που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στην 9η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Metropolitan Expo, παρουσία 900 και πλέον ιδιοκτητών ξενοδοχείων.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αλέξανδρος Βασιλικός:

«Κάθε ξενοδοχείο, κάθε μέλος του ΞΕΕ, έχει τη δυνατότητα να γίνει μέρος ενός δικτύου αλληλεγγύης, προσφοράς, θετικής συμβολής σε μια καλύτερη και πιο αισιόδοξη Ελλάδα, συνεισφοράς στην κοινωνική ευημερία, στο περιβάλλον και στη βιωσιμότητα».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην 9η Γενική Συνέλευση, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε σχετικά:

«Με την πρωτοβουλία ίδρυσης του φορέα “HOTELS FOR”, δίνουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα: Τα ελληνικά ξενοδοχεία, πρωτοπόρα παγκοσμίως, μεταδίδουν το μήνυμα πως η ανάπτυξη πρέπει να υπηρετεί τη συνοχή, πως η ευημερία της οικονομίας δεν είναι μόνον κάποιοι αριθμοί. Αλλά αυτή η ευημερία μπορεί και πρέπει να αντανακλάται στο κοινωνικό σύνολο. Το ξενοδοχείο, λοιπόν, μας αφορά όλους. Αφού κάθε ξενοδοχείο, εκτός από εστία φιλοξενίας, γίνεται και εστία κοινωνικής ευθύνης, προσφοράς και συνοχής. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία είναι η έμπρακτη ανταπόδοση του ελληνικού ξενοδοχείου στην ελληνική κοινωνία. Δημιουργεί απόθεμα εμπιστοσύνης. Και ξέρετε, η εμπιστοσύνη είναι πολύτιμη. Είναι η πιο δυνατή καύσιμη ύλη για να δώσουμε ενέργεια στον καλύτερο τουρισμό, που θέλουμε και που μας αξίζει».

Στη συνέλευση, όπου δόθηκε το στίγμα των προτεραιοτήτων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την προσεχή 10ετία, παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κων/νος Λούλης, η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.