ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι συζητήθηκε στην περιφερειακή συνάντηση της ECTAA

18:36 - 13 Φεβ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τι συζητήθηκε στην περιφερειακή συνάντηση της ECTAA
Οι τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις και προτεραιότητες σε κάθε χώρα συζητήθηκαν κατά την περιφερειακή συνάντηση της ECTAA, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων.

Ειδικότερα, την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου φιλοξενήθηκε, στα γραφεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) η περιφερειακή συνάντηση της ECTAA, μέλος της οποίας είναι ο ΗΑΤΤΑ.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες, από πλευράς ECTAA, ο νέος Γενικός Γραμματέας κ. Eric Drésin, o Ταμίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ECTAA καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ κ. Μάριος Καμμένος, και τα Μέλη του Δ.Σ. της ECTAA κ.κ. Βασίλης Σταματάρης - Πρόεδρος ACTA Κύπρου, Daniela Stoeva - Πρόεδρος ΑΒΤΤΑ Βουλγαρίας και Tali Laufer - Διευθύνουσα Σύμβουλος ΙΤΤΑΑ Ισραήλ, καθώς και ο Πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Σημειώνεται ότι οι Σύνδεσμοι FedHATTA, ACTA και ΙΤΤΑΑ συμμετέχουν και στον φορέα EMTTAAS (East Mediterranean Travel & Tourist Agents Associations Synergies), μία σημαντική πρωτοβουλία για τον τουρισμό της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν οι πιο πρόσφατες ενέργειες και πρωτοβουλίες της ECTAA στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκαν οι τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις και προτεραιότητες σε κάθε χώρα και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το πού θα βρίσκεται η εκπροσώπηση του κλάδου των τουριστικών γραφείων το 2025 και σε ποια σημεία και με ποιους τρόπους μπορεί αυτή βελτιωθεί.

Στην συνάντηση έλαβε μέρος, προσκεκλημένη από την ECTAA, και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ειδικά για τη συζήτηση του σημαντικού θέματος του Αειφόρου Τουρισμού, το οποίο απασχολεί εδώ και πολύ καιρό όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά γίνεται διαρκώς πιο επίκαιρο, καθιστώντας αναγκαία την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εισαγωγή των κανόνων του και των σχετικών πιστοποιήσεων σε κάθε πτυχή του τουριστικού προϊόντος.

Την συνάντηση ακολούθησε γεύμα εργασίας στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το οποίο προσέφερε η FedHATTA και τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Σε αυτό έλαβαν μέρος και τα μέλη του HATTA που εκπροσωπούν τον Σύνδεσμο στις Επιτροπές της ECTAA, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Νίκος Κελαϊδίτης - Επιτροπή Αειφόρου Τουρισμού, Γιώργος Μαρούτσος - Επιτροπή Αεροπορικών Θεμάτων και Χρήστος Χριστοδουλάκης - Επιτροπή Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών, καθώς και η κα Αγγελική Ροσολάτου, εκπρόσωπος στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.

Η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων της ECTAA, των εκπροσώπων του EMTΤAAS και της Προέδρου του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, στο πλαίσιο της Έκθεσης TAXIDI 2020 (24-29.04.2020), στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει ευκαιρία για περαιτέρω συζητήσεις και αναζήτηση τρόπων συνεργασίας, αμοιβαία επωφελών για τις χώρες της περιοχής και τον τουρισμό της. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.