ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη οικονομική ζημιά για τις ιαματικές πηγές λόγω κορονοϊού

09:15 - 17 Μαρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Μεγάλη οικονομική ζημιά για τις ιαματικές πηγές λόγω κορονοϊού
Επιστολή με την οποία ζητά να ενταχθούν οι ιαματικές πηγές της Ελλάδας σε ειδικό καθεστώς προστασίας, ως πληττόμενες από τον κορονοϊό, απέστειλε στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος, οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών που λειτουργούν κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά και όλες οι οικονομικές μονάδες που εξαρτώνται από την λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων, τις τελευταίες εβδομάδες και για απροσδιόριστο ακόμη χρόνο, «υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημιά λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού».

Διευκρινίζει δε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διοικήσεις των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, σταμάτησαν να δέχονται επισκέπτες με δική τους πρωτοβουλία, συνεισφέροντας κατά το δυνατόν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

«Δεδομένης της σημασίας που έχουν οι επιχειρήσεις αυτές στις τοπικές οικονομίες, παρακαλούμε να εντάξετε σε ειδικό καθεστώς προστασίας ως πληττόμενες από την πανδημία του κορωνοϊού, τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, αλλά και τα ξενοδοχεία που υποστηρίζουν την λειτουργία τους στις παρακάτω περιοχές», σημειώνει ο Συνδεσμος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 17 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.