ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνουν τα ξενοδοχεία της χώρας μέχρι τέλος Απριλίου Κύριο

17:08 - 19 Μαρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κλείνουν τα ξενοδοχεία της χώρας μέχρι τέλος Απριλίου
Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας μέχρι το τέλος Απριλίου, με ισχύ από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Το Υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

«Το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας νομοθετεί και εφαρμόζει άμεσα ένα ευρύ δίχτυ προστασίας για όλες τις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων από το αιφνίδιο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας. Αναλαμβάνουμε ειδικά μέτρα στήριξης των εποχικά εργαζομένων», υπογράμμισε, νωρίτερα, με δήλωσή του, ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Σημειώνεται ότι τα ξενοδοχεία της Αθήνας κατέγραφαν μεγάλες ακυρώσεις για το προσεχές διάστημα ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη προβεί σε ακυρώσεις πτήσεων, με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις.

Σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), το 91% των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας εκτιμούσε πως θα έχει ποσοστιαία απώλεια τζίρου το 2020 κατά 51%. 

Από την έρευνα προέκυπτε επίσης η εκτίμηση, πως λόγω του COVID-19 κινδυνεύουν άμεσα 38.234 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχούν στο 20,5% της συνολικής απασχόλησης στα ξενοδοχεία, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα που να απαντάνε στην καθολική μείωση της ζήτησης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:37 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.