ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί τάπητος Μαξίμου τα θέματα επανεκκίνησης και ανταγωνιστικότητας του τουρισμού

13:41 - 09 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επί τάπητος Μαξίμου τα θέματα επανεκκίνησης και ανταγωνιστικότητας του τουρισμού
Ολοκληρώθηκε με τηλεδιάσκεψη η δεύτερη συνάντηση, εν μέσω πανδημίας, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή της τηλεδιάσκεψης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε τα εξής:

«Θα κάνουμε μία συνολική συζήτηση για τις προοπτικές του κλάδου του τουρισμού για τη σεζόν που μας έρχεται, αλλά και για το 2021. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης στον τουρισμό θα είναι σημαντικές. Ο δικός μας στόχος για το 2020 είναι να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν, τις αρνητικές συνέπειες λαμβάνοντας υπόψη ότι το χρηστικό μας προϊόν έχει μία ιδιαιτερότητα, ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό όμως, ότι η χώρα έχει καταφέρει και έχει χτίσει, κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης αυτής της υγειονομικής κρίσης, ένα σημαντικό απόθεμα εμπιστοσύνης, το οποίο θα μας επιτρέψει, πιστεύω, να διαμορφώσουμε την καλύτερη δυνατή στρατηγική για να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε από τη φετινή σεζόν, αλλά και για να βάλουμε τα θεμέλια για μία πολύ καλύτερη σεζόν το 2021.

Ξέρετε ότι έχουμε δράσει γρήγορα για να στηρίξουμε τη χειμερία νάρκη των επιχειρήσεων και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου, αλλά και τους εργαζόμενους. Και θα στηρίξουμε φυσικά και τη δική σας εργασία με νέες, καινοτόμες πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι το “Greece From Home” -και θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές- είναι πραγματικά μία παγκόσμια καινοτομία, η οποία αναδεικνύει την ευρηματικότητα της Ελλάδος στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και ο σκοπός μας είναι να καταλήξουμε σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα για πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στον κλάδο του τουρισμού».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, με ανάρτησή του στο LinkedIn:

«Τέθηκαν θέματα πρωτοκόλλων επανεκκίνησης του τουρισμού, βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Τονίστηκε η σημασία των κοινών ενεργειών επανεκκίνησης των οικονομιών των χωρών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συζητήθηκαν επιπλέον εργαλεία ρευστότητας και η μη προκαταβολή φόρου εισοδήματος για φέτος, η μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή, εστίαση, τουριστικό πακέτο και εγχώριες μεταφορές, η επιδότηση της εργασίας και η κάλυψη των ανέργων του τουρισμού. Επίσης, η ενίσχυση της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε ενέργειες προβολής.

Τέλος, τα πολύ σημαντικά ζητήματα της αερομεταφοράς, αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια. Η συνεργασία συνεχίζεται».

Γιώργος Αλεξάκης

Διαβάστε επίσης

- Μαξίμου: Τηλεδιάσκεψη για την επόμενη μέρα στον τουρισμό

Ρέτσος: Σε βάθος 3-5 χρόνων η επαναφορά του τουρισμού

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 09 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.