ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπιλ Γκέιτς,ο κόσμος που αλλάζει και ο ελληνικός τουρισμός

12:12 - 14 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο Μπιλ Γκέιτς,ο κόσμος που αλλάζει και ο ελληνικός τουρισμός
Με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρεται δημοσίευμα του inc.com, με αφορμή διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Linkedin ο Bill Gates. O πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ιδρυτής της Microsoft είπε ότι η πανδημία θα αλλάξει την ζωή μας για πάντα και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα.

«Ας δούμε τον τομέα του τουρισμού. Ο τουριστικός κλάδος είναι σίγουρα ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Αλλά ίσως μπορείτε να μάθετε από το «Ελλάδα από το σπίτι» (#Greecefromhome), μια λαμπρή πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με την Google», τονίζει ο Ντάνιελ Ροθ, αρχισυντάκτης του Linkedin, με τον οποίο μίλησε ο Gates.

«Αυτός ο ιστότοπος βασίζεται στις αρχές του μάρκετινγκ περιεχομένου: στη χρήση εξαιρετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο για τη δημιουργία σχέσης με δυνητικούς πελάτες. Μέσω βίντεο στο YouTube και άλλου περιεχομένου, οι δημιουργοί δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να βιώσουν όμορφα φυσικά τοπία, να κάνουν περιηγήσεις ή να επισκεφθούν εστιατόρια - όλα ψηφιακά», επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο.

«Αν το κάνετε σωστά, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να είναι σε θέση να φέρει έσοδα μέσω διαφημίσεων ή πωλήσεων προϊόντων. Και τουλάχιστον, είναι ένας τρόπος να διατηρείτε επαφή με το ακροατήριό σας έως ότου είναι πρόθυμοι (και ικανοί) να ταξιδέψουν ξανά. Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας δεν ανήκει σε μία από αυτές τις βιομηχανίες, ελπίζουμε ότι αυτό θα γεννήσει κάποιες ιδέες. Το κλειδί είναι να ανακατευθύνετε τις προσπάθειές σας και να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας με σύνεση. Επειδή είναι πιθανόν αυτή η κατάσταση να ήρθε για να μείνει. Όσο ταχύτερα προσαρμόζεστε σε αυτό το δεδομένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα της επιχείρησής σας να επιβιώσει και ενδεχομένως να ευδοκιμήσει», τόνισε ο Gates. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, σχολιάζοντας στο twitter την τοποθέτηση του Bill Gates, τον ευχαρίστησε και δήλωσε ότι «παρά το κτύπημα η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει το brand, τη γνώση και την καινοτομική προσέγγιση να τα καταφέρει».

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 14 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.