ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξένοι tour operators στηρίζουν και φέτος τον ελληνικό τουρισμό

17:51 - 16 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ξένοι tour operators στηρίζουν και φέτος τον ελληνικό τουρισμό
"Όπως κάναμε θετική έκπληξη στην υγεία, θα κάνουμε θετική έκπληξη και στην οικονομία", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε διαδικτυακή συζήτηση με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες, που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης, που μπορείτε να παρακολουθήσεστε ΕΔΩ, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τουρισμό και εκτίμησε πως η χρονιά δεν πρέπει να θεωρείται χαμένη.

Ασφαλώς, παραδέχθηκε πως αναγκαστικά η κίνηση θα είναι πολύ μειωμένη, αλλά σημείωσε πως τα έσοδα από το εξωτερικό δεν είναι μηδέν, όπως εκτιμά το ΔΝΤ.

Ο υπουργός έβγαλε μάλιστα και είδηση, καθώς όπως αποκάλυψε «υπάρχουν μεγάλοι tour operators που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φέρουν τους τουρίστες στην Ελλάδα αντί για άλλη χώρα λόγω της καλής διαχείρισης που έχει γίνει στο υγιειονομικό σκέλος».

Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει και τηλεδιάσκεψη τους tour operators για να κλείσει η συμφωνία, ώστε και για φέτος, όσοι ξένοι τουρίστες θέλουν να κάνουν διακοπές στη Μεσόγειο, να έρθουν στην Ελλάδα. Ο υπουργός είπε πως η χώρα μας θεωρείται η πλέον ασφαλής στη Μεσόγειο και γι' αυτό μπορεί ακόμη και φέτος να προσελκύσει κάποιους τουρίστες.

Στην ίδια συζήτηση ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρεάδης εκτίμησε πως ο τζίρος στον τουρισμό θα είναι το 2020 μειωμένος κατά 80%, αλλά εκτίμησε πως θα καλυφθεί γρήγορα το χαμένο έδαφος. Το θέμα είναι, όπως είπε να βοηθήσει το κράτος, ώστε οι τουριστικές επιχειρήσεις να παραμείνουν σε λειτουργία και να μην κλείσουν. Να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους και να είναι έτοιμες για το 2021 και το 2022.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 18:01 - 16 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.