ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Σχέδιο να ανοίξουν παραλίες και παραθαλάσσιοι χώροι

14:28 - 21 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κομισιόν: Σχέδιο να ανοίξουν παραλίες και παραθαλάσσιοι χώροι
Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton συμμετείχε την Τρίτη σε διαδικτυακή συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για τον τουρισμό, τονίζοντας πως ο κλάδος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επεξεργάζεται σχέδιο έτσι ώστε χώρες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό (σ.σ. όπως η Ελλάδα) να μπορέσουν να ανοίξουν τις παραλίες και τους παραθαλάσσιους χώρους έγκαιρα για την τουριστική σεζόν, υποστήριξε μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Thierry Breton, που είναι υπεύθυνος για την ενιαία αγορά.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ο κλάδος ήταν από τους πρώτους που χτυπήθηκαν από την πανδημία και θα είναι από αυτούς που θα ανακάμψουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση. Τόνισε ότι ακόμα είναι «πολύ νωρίς» για να «ανοίξει» ο κλάδος, αλλά δεδομένου του ειδικού βάρους που έχει στην ευρωπαϊκή οικονομία αποτελεί «προτεραιότητα».

«Ο τουρισμός είναι μακράν η πρώτη προτεραιότητα, δείχνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτή την πρώτη φάση», τόνισε. Σημείωσε παράλληλα ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στο να εξασφαλιστεί ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο. «Χρειάζονται επαρκείς εγγυήσεις», πριν επανεκκινήσουν τα πάντα, είπε.

Σχέδιο τρίμηνης τουριστικής περιόδου με «υγειονομικό διαβατήριο»

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωνε πως η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τουριστική περίοδο τριών μηνών, επισημαίνοντας, ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος , θα σηκώσουν το βάρος της τουριστικής χρονιάς φέτος.

Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών μας στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό προωθείται το "υγειονομικό διαβατήριο", όπως ανάφερε ο υπουργός, προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία "ασφαλούς εισόδου", όπως είπε.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.