ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Λύση για τον ελληνικό τουρισμό το «υγειονομικό διαβατήριο»

10:42 - 22 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θεοχάρης: Λύση για τον ελληνικό τουρισμό το «υγειονομικό διαβατήριο»
Για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον τουρισμό, για τα πιθανά σενάρια και τις εκτιμήσεις των ειδικών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης το "υγειονομικό διαβατήριο" για τους τουρίστες θα μπορούσε να είναι μια λύση για τον τουρισμό, ενώ όπως είπε θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα με τα γρήγορα τεστ τα οποία αναμένονται σε λίγο διάστημα. Παράλληλα, σημείωσε πως οι λειτουργικές απαιτήσεις για ξενοδοχεία, παραλίες, εστιατόρια κλπ εξετάζονται από τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Θεοχάρης πάντως τόνισε ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε σε διαφορετικούς κανόνες, αλλά δεν πρέπει να είναι αποτρεπτικοί από το να πάμε διακοπές, όπως είπε. Σχετικά με τον εσωτερικό τουρισμό ο υπουργός σημείωσε ότι θα μπορούσε να παίξει πολλαπλό ρόλο, ενώ όπως είπε επεξεργάζονται ειδικά προγράμματα, όπως αυτά του ΕΟΤ και του κοινωνικού τουρισμού, για να κινηθεί ο τουρισμός.

Υπογράμμισε ακόμα ότι τα σενάρια είναι όλο και πιο δύσκολα, καθώς η Ευρώπη δεν έχει βρει έναν τρόπο για το πως θα ανοίξουν οι "πόρτες" του τουρισμού, ωστόσο σημείωσε ότι εμείς "βλέπουμε ένα φως για το πότε θα ανοίξουμε τις πόρτες". Τέλος ανέφερε ότι το κακό σενάριο δείχνει περίπου 50% πτώση.

Ερωτηθείς ο κ. Γιάννης Μουζάλας, πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γιώργο Χουδαλάκη στην πρωινή ζώνη του RealFM για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε ότι το βλέπει θετικά, καθώς θα επιτρέψει την επανεκκίνηση του ελληνικού Τουρισμού.

Η διαβούλευση στην Ευρώπη - Τι είναι το «υγειονομικό διαβατήριο» 

Ο Χάρης Θεοχάρης αφού ανάφερε ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς φέτος κάνει λόγο και για πτώση κατά 50%, συμπλήρωσε ότι οι ελεύσεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης δεν αναμένονται στην Ελλάδα. Στον αντίποδα, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικής χώρας στη Μεσόγειο στοιχείο ιδιαίτερα θετικό, υπό το πρίσμα των "νέων πραγμάτων".

Ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators) του εξωτερικού οι οποίο εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και περιμένουν πως θα ξεδιπλωθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία κλπ. Τέλος στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού επισήμανε ότι έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο κίνητρα για ενίσχυση του.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού.

Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έρθει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρθηκε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Σχέδιο τρίμηνης τουριστικής περιόδου με «υγειονομικό διαβατήριο»

 

Καμπανάκι για επιθετικές εξαγορές σε «ευρωπαϊκούς πολύτιμους λίθους» του τουρισμού

 

Σε αγωνία 700.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό και 10.000 ξενοδοχεία

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 22 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.