ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προστασία από τις αξιώσεις των tour operators ζητούν οι ξενοδόχοι

14:09 - 24 Απρ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προστασία από τις αξιώσεις των tour operators ζητούν οι ξενοδόχοι
«Οι tour operator όχι μόνο έχουν σταματήσει τις πληρωμές των early booking, αλλά καταγγέλλουν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα ξενοδοχεία, ακυρώνοντας εγγυημένα και μη συμβόλαια» καταγγέλλει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, ζητώντας μέτρα προστασίας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή λόγω της κρίσης του COVID -19 οι tour operator απαιτούν από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις για την τρέχουσα σαιζόν και να τους παράσχουν πίστωση, καθώς δηλώνουν πως θα εξοφλούν τις σχετικές κρατήσεις εντός 60 ημερών από την αναχώρηση των πελατών. Τους όρους αυτούς επιδιώκουν να τους περιλάβουν και στα συμβόλαια που θα υπογραφούν για το έτος 2021.

«Οι όροι αυτοί είναι αντικειμενικά αδύνατον να εφαρμοστούν, πολύ περισσότερο ενμέσω της κρίσης που όλοι βιώνουμε, λαμβάνοντας υπόψη τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήδη οι επιχειρήσεις μας και το αυξημένο λειτουργικό κόστος που θα έχουν από τα υγειονομικά μέτρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν όταν επαναλειτουργήσουν» τονίζουν οι ξενοδόχοι

Ως απάντηση σε αυτές τις «προτάσεις», σημειώνουν πως σε συνεννόηση με τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις – μέλη έχουν λάβει την ακόλουθη απόφαση:

Τα ξενοδοχεία θα απαιτούν την προπληρωμή του τιμήματος που αντιστοιχεί σε κάθε κράτηση, 7-14 ημέρες πριν την άφιξη του κάθε πελάτη. Και αυτό θα έπρεπε να είναι κάτι δεδομένο και αυτονόητο, από τη στιγμή που ο tour operator έχει ήδη εξοφληθεί από τον πελάτη του μήνες πριν την ημερομηνία άφιξης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης στο BBC: Ο αντίκτυπος της πανδημίας-Tο απαιτούμενο restart

Βαρόμετρο ο Μάιος για τον τουρισμό–SOS εκπέμπει η ακτοπλοΐα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.