ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών το καλοκαίρι

09:20 - 07 Μαϊ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών το καλοκαίρι
Η Ελλάδα κατατάσσεται στους πιθανούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών μαζί με τη Γαλλία και την Ολλανδία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενώ δεν πιστεύει ότι θα είναι εφικτές οι διακοπές εκτός Ευρώπης.

Η Γαλλία αίρει τους περιορισμούς στα μέσα Μαΐου, η Ολλανδία πλησιάζει επίσης στο τέλος και η Ελλάδα έχει ήδη παρουσιάσει σχέδιο για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ η Μαγιόρκα έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, δηλώνει ο κ. Λάσετ στην εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναφερθεί αναλυτικά το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα». Η αίσθηση που σχηματίζει ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός είναι, όπως είπε, «ότι οι άνθρωποι θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές μάλλον σε ευρωπαϊκό έδαφος – δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ μακρινά ταξίδια».

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής του ταξιδιωτικού ομίλου TUI Φρίτς Γιούσεν είχε αναφέρει πως χώρες που ήταν καλά προετοιμασμένες και δεν έχουν πληγεί τόσο από τον κορονοϊό αναμένεται να υποδεχθούν τους περισσότερους τουρίστες με τον κ. Γιούσεν να σημειώνει πως τα ταξίδια θα είναι εφικτά «καταρχήν στην ίδια τη χώρα, σε γειτονικές χώρες και σε χώρες που δεν έχουν πληγεί τόσο (σ.σ. από την πανδημία) και οι οποίες θεωρούν τον εαυτό τους καλά προετοιμασμένο. Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία και Πορτογαλία αναζητούν το διάλογο με μας και προετοιμάζονται εντατικά για την επιστροφή των τουριστών. Αυτό προϋποθέτει βέβαια την σταδιακή προσαρμογή των περιορισμών που ισχύουν για ταξίδια και πτήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.