ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία-Πώς θα γίνονται οι πτήσεις

22:00 - 08 Μαϊ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρισμός: Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία-Πώς θα γίνονται οι πτήσεις
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα της φετινής τουριστικής περιόδου για ξενοδοχεία και αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της τέταρτης διαδικτυακής εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ.

Τα πρωτόκολλα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πτήσεις

«- Για να επιβιβαστεί ένας επιβάτης από το εξωτερικό σε πτήση που έχει προορισμό την Ελλάδα, θα πρέπει το αργότερο εντός των τελευταίων 72 ωρών να έχει λάβει πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα ότι δεν είναι φορέας του κορονοϊού.

- Στις πτήσεις από, προς και εντός της Ελλάδας δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις ώστε να καταστούν και πάλι οικονομικά βιώσιμες οι αερομεταφορές. 

- Για πτήσεις έως τεσσάρων ωρών δεν θα σερβίρεται φαγητό στους επιβάτες αλλά μόνο συσκευασμένα προϊόντα.

- Οι τουρίστες θα αναχωρούν από τη χώρα χωρίς έλεγχο προκειμένου να μην συντρέχει κίνδυνος εγκλωβισμού και παραμονής σε καραντίνα».

Ξενοδοχεία

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, σε κάθε τουριστική περιοχή της Ελλάδας το υπουργείο θα μισθώσει ένα τουριστικό κατάλυμα το οποίο θα λειτουργεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας». Επιπλέον, κάθε τουριστικό κατάλυμα θα υποχρεωθεί να συμβληθεί με γιατρό, ο οποίος είτε διά ζώσης είτε με τηλεϊατρική θα διαπιστώνει αν ένας τουρίστας πρέπει να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό. 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκπαίδευση στο προσωπικό κάθε ξενοδοχείου όσον αφορά τους ειδικούς κανόνες υγιεινής.

Παραλίες

Οι ξαπλώστρες στις παραλίες θα είναι τοποθετημένες με απόσταση και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού προανήγγειλε ακόμη συμφωνίες με χώρες όπως Βουλγαρία, Ισραήλ, Κύπρος, για την ελεύθερη μετάβαση και επιστροφή Ελλήνων τουριστών σε αυτές. 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 08 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.