ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αιτήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό

14:42 - 12 Μαϊ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα αιτήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό απέστειλε επιστολή στα αρμόδια υπουργεία, με την οποία ζητά άμεσα μέτρα στήριξης.

Τα αιτήματά τους

«Με την παρούσα επιστολή σας κάνουμε για άλλη μια φορά γνωστά τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου μας και παρακαλούμε να τα λάβετε υπ΄ όψη σας για να τα συμπεριλάβετε στα μέτρα στήριξης!

– Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου.

– Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι φέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.

– Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό, είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μιας μέρας, είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.

– Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι' αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας τον Χειμώνα του 2020 από 100 σε 50 αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για 2 μήνες.

– Να καλυφθούν οι μισθοί μας στο επίπεδο της Κλαδικής σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ισχύει μέχρι 31/8/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική, καθώς και η κάλυψη των ασφαλιστικών μας εισφορών.

– Να κηρυχθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό. Κ.κ. Υπουργοί ακόμα και τώρα σας επαναφέρουμε το αίτημα μας για συνάντηση-τηλεδιάσκεψη»

Τελευταία τροποποίηση στις 14:56 - 12 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.