ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Αφίξεις τουριστών με βάση τις οδηγίες των ειδικών

14:32 - 24 Μαϊ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Θεοχάρης: Αφίξεις τουριστών με βάση τις οδηγίες των ειδικών
«Δεν δημιουργεί προβλήματα το εσωτερικό άνοιγμα στη χώρα μας, οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άνοιγμα του τουρισμού», είπε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν οι χώρες, από τις οποίες θα δεχόμαστε αφίξεις, τα οποία, όπως είπε, «θα οριστούν από την επιτροπή επιδημιολόγων. Ακούμε και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».

«Το ζήτημα είναι να δούμε σε τι κατάσταση είναι τώρα οι χώρες», σημείωσε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στις 15 Ιουνίου θα υπάρχει συγκεκριμένη λίστα με χώρες που θα επιτρέπονται οι πτήσεις και μόνο στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Στη 1η Ιουλίου θα διευρυνθεί η λίστα», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι χωρίς περιορισμούς και με περισσότερες πτήσεις θα εξυπηρετείται και πάλι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου η αεροπορική αγορά εσωτερικού, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Όσοι θα ταξιδέψουν σε προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: 

  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική -ήδη από την είσοδό σας στο αεροδρόμιο- και θα πρέπει να τη φοράτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στους χώρους του αεροδρομίου (Κοινή Υπουργική Απόφαση 17.05.2020, ΦΕΚ1869/Δ1α/ΓΠ.οικ.30612). Ενδέχεται να σας ζητηθεί να την αφαιρέσετε κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας.
  • Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης, όσο και κατά την πτήση.
  • Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό), τα οποία και χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
  • Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά υγρά σε περισσότερα από 300 σημεία του αεροδρομίου και στους χώρους υγιεινής/WC, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλα τα στάδια της ταξιδιωτικής διαδικασίας (αναχώρηση, άφιξη).
  • Πολυκαρβονικά φύλλα χρησιμοποιούνται για περισσότερη προστασία σε υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής και συνεργασίας επιβάτη - προσωπικού (εκδοτήρια εισιτηρίων, γραφεία πληροφοριών κ.λπ.).
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.