ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι ελληνικοί προορισμοί συγκαταλέγονται στη λίστα των ασφαλέστερων στην Ευρώπη

09:22 - 03 Ιουν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ποιοι ελληνικοί προορισμοί συγκαταλέγονται στη λίστα των ασφαλέστερων στην Ευρώπη
Δύο περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνει στη λίστα του με τους 20 πιο ασφαλείς προορισμούς της Ευρώπης ο οργανισμός European Best Destinations, καθώς σταδιακά οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Πρόκειται για προορισμούς που διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομειακών κλινών σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ευρώπης, έχοντας παράλληλα υιοθετήσει πρωτόκολλα για την υγιεινή σε καταλύματα, εστιατόρια και καταστήματα.

Όπως σημειώνει το Forbes, το European Best Destinations υπενθυμίζει ότι, πριν ταξιδέψει κανείς σε κάποιον από τους προτεινόμενους προορισμούς, οφείλει να παραμένει σε εγρήγορση κρατώντας αποστάσεις, φορώντας μάσκες όπου απαιτείται και δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή εφόσον εκείνος ή άτομα του περιβάλλοντός του ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στη δεύτερη θέση της λίστας του το European Best Destinations βρίσκεται η Κέρκυρα, η οποία χαρακτηρίζεται από το δημοσίευμα ως παραδεισένιο ελληνικό νησί που αποτελεί τέλειο προορισμό για να επαναφορτίσει κανείς τις μπαταρίες του μετά από αυτήν την αγχωτική περίοδο. Όπως τονίζει το European Best Destinations, η Ελλάδα είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορωνοϊό, ενώ η Κέρκυρα από την πλευρά της συνδυάζει χαλάρωση, ήλιο και φύση.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται η Πρέβεζα, η οποία διαθέτει ήλιο, πολλές παραλίες, μεσογειακή κουζίνα. Στο δημοσίευμα περιγράφεται ως «ένα νησί στην ηπειρωτική χώρα», ενώ τονίζεται ότι έχουν ληφθεί μέτρα υγιεινής και υπάρχουν αρκετές νοσοκομειακές κλίνες στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, ένας προορισμός που συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Πιο μοντέρνα από ποτέ, η πόλη θεωρείται ιδανικός προορισμός σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αρχιτεκτονική, μεταξύ άλλων, τη στιγμή που η Γεωργία είναι μια από τις χώρες που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά, οι 20 πιο ασφαλείς προορισμοί στην Ευρώπη, σύμφωνα με το European Best Destinations:

  1. Τιφλίδα, Γεωργία
  2. Κέρκυρα, Ελλάδα
  3. Κάβτατ, Κροατία
  4. Αζόρες, Πορτογαλία
  5. Πρέβεζα, Ελλάδα
  6. Αλεντέχο, Πορτογαλία
  7. Μπατούμι, Γεωργία
  8. Ζάγκρεμπ, Κροατία
  9. Αλγκάρβε, Πορτογαλία
  10. Σιμπίου, Ρουμανία
  11. Κότορ, Μαυροβούνιο
  12. Ριέκα, Κροατία
  13. Βαρσοβία, Πολωνία
  14. Βιέννη, Αυστρία
  15. Μποχίντζ, Σλοβενία
  16. Μάλτα
  17. Γκντανσκ, Πολωνία
  18. Βίλνιους, Λιθουανία
  19. Ρίγα, Λετονία
  20. Wild Taiga, Φινλανδία
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.