ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία του Δήμου Καρύστου για την τουριστική προβολή της περιοχής

15:00 - 18 Ιουν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πρωτοβουλία του Δήμου Καρύστου για την τουριστική προβολή της περιοχής
Ο Δήμος Καρύστου άνοιξε τις πύλες του σε εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής και της τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, δημοσιογράφοι Αθηναϊκών ΜΜΕ και τηλεοπτικών σταθμών φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Καρύστου από την Παρασκευή 12 Ιουνίου έως και την Κυριακή 14 Ιουνίου. Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, με highlights την επίσκεψη σε Δρακόσπιτα και την κατάβαση στο Δημοσάρη, ενώ απόλαυσαν τις φημισμένες παραλίες του Δήμου Καρύστου και την τοπική γαστρονομία.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού γνωριμίας, διοργανώθηκε στο Κτήμα Μοντοφώλι  η πρώτη συνάντηση για την ανάπτυξη Δικτύου Μονοπατιών, παρουσία τόσο των προσκεκλημένων δημοσιογράφων, όσο και φορέων και εκπροσώπων του τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι οι συναντήσεις και οι ενημερώσεις, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα συνεχιστούν με όλους τους φορείς του Δήμου τμηματικά λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

892062 122761461246933 1221024443 o

Η πρωτοβουλία του Δήμου Καρύστου να διοργανώσει το 1ο ταξίδι γνωριμίας με προσκεκλημένους δημοσιογράφους πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης, έτυχε σημαντικής αποδοχής από τους συμμετέχοντες και εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καρύστου. 

Βασικός στόχος ήταν μέσα από την ολιγοήμερη παραμονή, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι να έρθουν σε επαφή με το φυσικό πλούτο και τις ομορφιές του Δήμου Καρύστου καθώς και να γευτούν τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα αλλά κυρίως να νιώσουν , από το Μαρμάρι και τη Κάρυστο έως τα Στύρα και τον Καφηρέα, το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας των ανθρώπων του. 

94747462 3158392847506667 6309848119408328704 o

Ο Δήμος Καρύστου με τη δράση αυτή επιδιώκει και προσδοκά στην βιωματική αποτύπωση  της μοναδικής αυτής εμπειρίας που έζησαν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, στις σελίδες -ηλεκτρονικές και έντυπες-,στο ραδιόφωνο, αλλά και στις εικόνες των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε η μοναδική  τουριστική του ταυτότητα να ταξιδέψει ανά την Ελλάδα και να κάνει ευρέως γνωστά  τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.  

Ο Δήμος Καρύστου ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στρατηγική  στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής οικονομίας, ιδίως σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που φέρνει ως επακόλουθο η πανδημία του COVID-19. Σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού, του εμπορίου,  της αγροτικής παραγωγής αλλά και όλους τους πολίτες, ο Δήμος Καρύστου αντιμετωπίζει με σχέδιο, ρεαλισμό, αλλά και αισιοδοξία  τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας. Και καλεί όλες και όλους τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού, με ασφάλεια να «ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ».

5 04 2020 20 58 5e8a1c323e465

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας των δημοσιογράφων από το Δήμο Καρύστου, ο Δήμαρχος, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, δήλωσε:

«Ο Δήμος Καρύστου σε συνεχή συνεργασία με τους φορείς της περιοχής εκπονεί έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Με απόλυτη ασφάλεια, ακόμη και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, ο Δήμος Καρύστου - το Μαρμάρι, η Κάρυστος, τα Στύρα και ο Καφηρέας-  είναι έτοιμος να υποδεχτεί όλες και όλους που αναζητούν στιγμές ξεγνοιασιάς και απόλαυσης σε μοναδικές ακρογιαλιές, αλλά και την περιπέτεια σε ορεινούς όγκους με πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα. Για όσους αναζητούν την διασκέδαση, αλλά και για εκείνους που επιδιώκουν την ηρεμία, ο Δήμος Καρύστου, μια ανάσα πραγματικά από την Αττική, καλεί όλους να περάσουν απέναντι και να ανακαλύψουν ένα μαγικό νησί!».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.