ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Βρετανία στήνει... αερογέφυρα (άνευ καραντίνας) με την Ελλάδα

13:59 - 20 Ιουν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
H Βρετανία στήνει... αερογέφυρα (άνευ καραντίνας) με την Ελλάδα
Μία είδηση που ενδεχομένως να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό έρχεται από τη Βρετανία. Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα Mirror και Telegraph, η Βρετανία προκειμένου να διευκολύνει τους κατοίκους της να κάνουν διακοπές στήνει αερογέφυρες με χώρες που έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν στη συγκεκριμένη λίστα χωρών, στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα, δεν θα αντιμετωπίσουν καραντίνα των 14 ημερών όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι σήμερα, όποιος κάτοικος της Βρετανίας βγει από τη χώρα, θα πρέπει όταν επιστρέψει να μπει σε καραντίνα. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον κόσμο που αναζητά μία πιο "γρήγορη" λύση.

Έτσι, υπάρχουν συζητήσεις ώστε ο δίαυλος με συγκεκριμένες χώρες να μην εμπεριέχει την υποχρέωση της καραντίνας. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που η Βρετανία θέλει να εντάξει στη συγκεκριμένη λίστα.

Η λίστα περιλαμβάνει επόσης την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία και βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές για διμερείς συμφωνίες. Οι σχεδιασμοί προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ από 4 Ιουλίου.

Τα σχέδια αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, όταν θα γίνει η αναθεώρηση της πολιτικής αναφορικά με την καραντίνα, αν και υπήρχαν πληροφορίες την Παρασκευή ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ανακοινώσει συμφωνία για «αερογέφυρα» με τη Βρετανία.

Πρόκειται, πάντως, για μία εξέλιξη ευνοϊκή προς την Ελλάδα. Αν οι Βρετανοί γνωρίζουν πως εφόσον επισκεφθούν στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει κατά την επιστροφή τους να μπουν σε καραντίνα, ενδεχομένως να τους "πείσει" να έρθουν και φέτος για διακοπές στα αγαπημένα τους ελληνικά νησιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.