ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέτσος: Δεν τρέφουμε αυταπάτες-Οι στόχοι για φέτος και το πλάνο δεκαετίας

13:33 - 25 Ιουν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρέτσος: Δεν τρέφουμε αυταπάτες-Οι στόχοι για φέτος και το πλάνο δεκαετίας
Οι στόχοι για τον τουρισμό είναι φέτος μετρημένοι και ρεαλιστικοί τόνισε ο Γιάννης Ρέτσος στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ζητώντας φυσικά τη στήριξη της Πολιτείας, ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μείνουν ζωντανές.

"Δεν τρέφουμε αυταπάτες", τόνισε ο κ. Ρέτσος σημειώνοντας πως οι στόχοι είναι μετρημένοι και απολύτως ρεαλιστικοί:

"Να λειτουργήσουμε με ασφάλεια. Να διαφυλάξουμε τη φήμη και το κύρος του προορισμού, της χώρας.. Να στηρίξουμε εργασία και εργαζόμενους,

Να βρούμε τρόπους ενίσχυσης των επιχειρήσεων με έμφαση στη ρευστότητά τους, Να περιορίσουμε στο μέγιστο δυνατό τις απώλειές μας".

Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως "θα χρειαστούμε την έμπρακτη συνέχιση της στήριξης της Πολιτείας".

"Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν ακόμα. Με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα προκύπτουν ανάλογα με την εξέλιξη και τη δυναμική των πραγμάτων, όπως για παράδειγμα μια πιθανή επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα, στην υπηρεσία του τουριστικού πακέτου", πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως ο Πρωθυπουργός τόνισε στη διάρκεια της δικής του ομιλίας πως στο τέλος Ιουλίου, θα υπάρξει -εφόσον κριθεί αναγκαίο- νέο πακέτο στήριξης για τον τουρισμό.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ακόμα πως ο ΣΕΤΕ θα εργαστεί μεθοδικά για την ανάκαμψη το 2021, αλλά παράλληλα θα χτίσει και πλάνο δεκαετίας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Για το λόγο αυτό, ζήτησε από τον πρωθπουργό, τους πολιτικούς και όλα τα κόμματα, να μείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης.

Για το σχέδιο της επόμενης δεκαετίας τόνισε πως "θα αλλάζει το μοντέλο του ελληνικού τουρισμού.  Θα στοχεύει στη μετατροπή της Ελλάδας σε έναν ώριμο, ποιοτικό, ασφαλή τουριστικό προορισμό, υψηλών προδιαγραφών.

Ένα ολιστικό σχέδιο που θα μας αποκόπτει από την κοντόφθαλμη λογική των προηγούμενων χρόνων που ήθελαν τις «χρονιές ρεκόρ», χωρίς να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα του ελληνικού τουρισμού.

Τα προβλήματα του σήμερα, αλλά και τις προοπτικές του αύριο.  Ένα ολιστικό σχέδιο που θα προσδιορίζει με ακρίβεια το στίγμα και την θέση του τουρισμού στην Ελλάδα της νέας δεκαετίας".

Κλείνοντας, ο κ. Ρέτσος δεσμεύθηκε προσωπικά πως "ο τουρισμός, θα σταθεί και πάλι, στο ύψος των περιστάσεων. Στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ισχυρός και πρωτοπόρος".

Γιώργος Αλεξάκης- Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.