ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες περιοχές της Ελλάδας αποκτούν ξενοδοχεία καραντίνας (λίστα)

19:45 - 26 Ιουν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ποιες περιοχές της Ελλάδας αποκτούν ξενοδοχεία καραντίνας (λίστα)
Τα ξενοδοχεία που θα μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19 ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Η υπουργική απόφαση οδεύει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και με το που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις Περιφερειακές Ενότητες ή νησιά που καλύπτονται πλέον με ξενοδοχείο καραντίνας δεν θα υπάρχει υποχρέωση να τηρούν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία δωμάτια αποκλειστικά για την απομόνωση των κρουσμάτων.

Όπου υπάρχει δηλαδή ξενοδοχείο καραντίνας, τα καταλύματα της ίδιας περιφέρειας, δεν θα είναι υποχρεωμένα, να έχουν και αυτά ένα ή περισσότερα δωμάτια αποκλειστικά για τη φιλοξενία ασθενών, γεγονός που είχε προκαλέσει αναστάτωση στους ξενοδόχους.

hotel karantina1

hotel karantina2

H παραπάνω λίστα, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού καλύπτει το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες. Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα.

Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί έως την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα, διαβεβαιώνουν από το υπουργείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 26 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.