ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοτοπούλου: Οι Τουριστικοί Συνοδοί πρέπει να στηριχθούν από την Πολιτεία

08:51 - 30 Ιουν 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νοτοπούλου: Οι Τουριστικοί Συνοδοί πρέπει να στηριχθούν από την Πολιτεία
«Είναι άξιο απορίας γιατί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενώ έχει σχεδόν ένα χρόνο στα χέρια της το σχέδιο του Π.Δ., και από πλευράς του υπουργείου Εργασίας αναγνωρίστηκε η δραστηριότητα για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εξακολουθεί, να κωλυσιεργεί», σημείωσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Το μεγάλο πλήγμα που δέχεται ο κλάδος των Τουριστικών Συνοδών εξαιτίας του κορονοϊού, με σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της τομεάρχη κας Νοτοπούλου, με το σωματείο διπλωματούχων συνοδών.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών (ταξιδιωτικών διαχειριστών-αρχηγών εκδρομών), Κώστας Μαρκουλας, η Γ. Γραμματέας Φωτεινή Ραλλάτου, ο Άγγελος Σπανόπουλος και ο Παναγιώτης Αρανίτης συντονιστής της ομάδας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν δικαιούνται Ταμείο Ανεργίας καθώς δεν υφίσταται σχετικός κωδικός ΙΚΑ που να περιγράφει την συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν τυγχάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές και φορολογικές  υποχρεώσεις τους, και πάγιες ανάγκες επιβίωσής τους, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, και επιπλέον έχουν λάβει μία και μόνο φορά την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση.

Η ίδια επεσήμανε ότι «παλεύουν ακόμα για την αναγνώριση του επαγγέλματός τους και τον προσδιορισμό των όρων και προϋποθέσεων άσκησής του, ενώ η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμάσει το δρόμο με την σύνταξη σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και έχει νομοθετήσει στον Ν. 4582/2018 την πώληση στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών οργανωμένου ταξιδιού, εκδρομών μέσω των νομίμως απασχολούμενων τουριστικών συνοδών τους (tour leaders)».

«Είναι άξιο απορίας γιατί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενώ έχει σχεδόν ένα χρόνο στα χέρια της το σχέδιο του Π.Δ., και από πλευράς του υπουργείου Εργασίας αναγνωρίστηκε η δραστηριότητα για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εξακολουθεί, παρά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Σωματείου, να κωλυσιεργεί και να αναβάλει την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος που διευκολύνει την παράνομη εργασία και την διαφυγή εσόδων για το κράτος. Οι Τουριστικοί Συνοδού δικαιούνται την εξασφάλιση από την Πολιτεία αξιοπρεπούς παροχής εργασίας», επεσήμανε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:10 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.