ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσιος (ΠΟΞ): Με το άνοιξε-κλείσε, δε γίνεται επιχειρείν

14:06 - 06 Ιουλ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τάσιος (ΠΟΞ): Με το άνοιξε-κλείσε, δε γίνεται επιχειρείν
Με αφορμή την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα τους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Γρηγόρης Τάσιος, μίλησε στην ΕΡΤ3 για το πλήγμα που επιφέρει η εξέλιξη αυτή στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

«Με το άνοιξε - κλείσε, δε γίνεται επιχειρείν. Αυτά βλέπουν και όσοι ξενοδόχοι δεν άνοιξαν και φοβούνται να πάρουν την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους», τόνισε.

Οι Σέρβοι τουρίστες είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα εθνικότητα που προτιμά την περιοχή (τα τελευταία χρόνια και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα), με περίπου 1 εκατομμύριο αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019.

«Με αυτά που γίνονται στα σύνορα, η ψυχολογία των ξένων επισκεπτών μας επηρεάζεται, αφού, ναι μεν επιλέγουν την Ελλάδα δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης, λαχανιάζουν δε, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους», σχολίασε.

Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε θετικά τα εμπροσθοβαρή μέτρα του τρίτου πακέτου στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το καλοκαίρι όσοι το αποφασίσαμε». Σημείωσε όμως ότι τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία θα χρειαστούν πρόσθετη στήριξη γιατί ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 06 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.