ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βρετανική αγορά «καύσιμο» για την επανεκκίνηση του τουρισμού

13:06 - 16 Ιουλ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η βρετανική αγορά «καύσιμο» για την επανεκκίνηση του τουρισμού
Στις 60 περίπου υπολογίζονται οι πτήσεις από Βρετανία χτες και σήμερα, στις οποίες προσβλέπει ο ελληνικός τουρισμός για την αναθέρμανση της τουριστικής ζήτησης που μέχρι τώρα ασθμαίνει.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του ελληνικού τουρισμού μετά τη Γερμανία. Την χρονιά που πέρασε καταγράφηκαν 3,5 εκατ. αφίξεις και 2,5 δισ. έσοδα. Παρά την αγωνία για νέα εισαγόμενα κρούσματα, που ωστόσο κρατιέται σε χαμηλό επίπεδο ένεκα των μέτρων που επικρατούν και θα επικρατήσουν στις πύλες της χώρας, η βρετανική αγορά με το μέγεθος της μπορεί να δώσει μια σχετική ώθηση.

Ήδη, η Jet2 και η Thomson πραγματοποίησαν χθες τις περισσότερες πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια. Στη Ζάκυνθο έφτασαν χτες περίπου 1000 Βρετανοί τουρίστες, καθώς στο νησί προσγειώθηκαν επτά αεροπλάνα. Στη Ρόδο προσγειώθηκαν πέντε πτήσεις, ενώ τέσσερις στην Κεφαλονιά, τρεις στη Σκιάθο, δύο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης και από μία σε Κέρκυρα και Κω. Στη βρετανική αγορά πάντως ειδικά η Ζάκυνθος εναποθέτει τις όποιες λίγες ελπίδες καθώς αναμένονται και την επόμενη εβδομάδα περισσότερες πτήσεις

«Το οικονομικό όφελος δεν υπάρχει. Ο τουρισμός όμως είναι η νούμερο ένα οικονομία για τη χώρα και πρέπει να δουλέψει. Φανταστείτε μια χώρα που λέει όχι με τους τουρίστες» ανάφερε η κα Χριστίνα Τετράδη μέλος της Διοίκησης του Ξενοδοχειακού επιμελητηρίου και πρόεδρος των Ξενοδόχων του νησιού μιλώντας το πρωί στο Real Fm. «Με τους Βρετανούς ελπίζουμε να ανοίξει τελικά το 50-60% των ξενοδοχείων στη χώρα.» Βέβαια είπε ότι τα οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με μεγάλο λειτουργικό κόστος κι αυτό είναι αντικίνητρο για πολλούς. «Τα ξενοδοχεία εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα. Όλη αυτή η εφαρμογή θέλει περισσότερο προσωπικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως για τον υπόλοιπο Ιούλιο οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πληρότητες που κατά μέσο όρο δεν θα ξεπεράσουν το 30% για όσα ξενοδοχεία λειτουργήσουν τελικά. Και όλες οι ελπίδες πάνε για τον Αύγουστο εφόσον οι υγειονομικές εξελίξεις είναι θετικές.

Παρίσι - Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ πυκνώνουν οι αεροπορικές συνδέσεις με όλη την Ευρώπη. Ξεκινώντας από τις 15 Ιουλίου, η Air France συνδέει με απευθείας πτήση το Παρίσι με τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Το δρομολόγιο είχε ενταχθεί στον θερινό πρόγραμμα του 2020 ήδη από τις αρχές του έτους και η ισχύς του θα είναι έως 30 Αυγούστου.

Τo δρομολόγιo (σε τοπικές ώρες):

Θεσσαλονίκη: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις (Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο) από 15 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2020

Αναχώρηση από το Παρίσι: 07:10 / άφιξη 11:10

Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη: 12:20 / άφιξη 14:30

Το νέο αυτό δρομολόγιο έχει ήδη ενταχθεί στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσα από τo site airfrance.gr είτε μέσω τουριστικών γραφείων.

Με αφορμή την επανέναρξη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Παρίσι από την Air France, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την απόφαση του ομίλου Air France-KLM να συνδέσει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με το Παρίσι σε μια περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από συνθήκες πρωτοφανούς δυσκολίας λόγω της πανδημίας Covid-19. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η δυναμική της αγοράς, το πολυσχιδές τουριστικό προφίλ της πόλης και οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι παράμετροι που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος, δικαιώνοντας την απόφαση της Air-France να επενδύσει στην συγκεκριμένη αγορά. Η Fraport Greece θα υποστηρίξει με συνέπεια και στενή συνεργασία την παρουσία του ομίλου Air France-KLM στα αεροδρόμια της, προσφέροντας ένα άρτιο επιχειρησιακό περιβάλλον».

Ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: «Η επαναφορά της πτήσης προς την Θεσσαλονίκη μας κάνει πολύ περήφανους, ενώ επιβεβαιώνει την σημασία της Ελληνικής αγοράς για τον όμιλο Air France - KLM. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για εξασφαλιστούν τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την έναρξη των ταξιδιών. Ο όμιλος Air France - KLM έχει πολλά χρόνια παρουσία στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, την επιχειρηματική και εμπορική κίνηση μεταξύ των χωρών».

Επίσης ο Όμιλος Lufthansa προσφέρει τώρα πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και 11 τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών. Με 60 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Αθήνα, 17 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Θεσσαλονίκη και 73 πτήσεις την εβδομάδα προς 10 δημοφιλή νησιά, η Ελλάδα συνδέεται και πάλι με τον κόσμο.H επέκταση του προγράμματος δρομολογίων του Ομίλου Lufthansa για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επιβατών για αεροπορικά ταξίδια, μετά την άρση των περιορισμών του κορονοϊού. «Από την πρώτη ημέρα, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα αεροσκάφη μας. Καλωσορίζουμε και πάλι τους επιβάτες στις πτήσεις μας, επεκτείνοντας το πρόγραμμα δρομολογίων μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ολοένα και αυξανόμενη επιβατική κίνηση» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, General Manager Sales του Ομίλου Lufthansa σε Ελλάδα και Κύπρο.«Στο πλαίσιο της αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, ενισχύουμε σημαντικά το πρόγραμμα των πτήσεων μας για το καλοκαίρι και τους επόμενους μήνες» κατέληξε ο κ. Τζεβελέκος. Οι καλοκαιρινοί προορισμοί του Ομίλου της Lufthansa περιλαμβάνουν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Καλαμάτα, τη Σάμο, την Κω και την Κάρπαθο, με πτήσεις που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες.

Γιώργος Αλεξάκης

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 16 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.