ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Διακοπές στην Ελλάδα αντί για Τουρκία και Ισπανία

19:26 - 17 Ιουλ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Handelsblatt: Διακοπές στην Ελλάδα αντί για Τουρκία και Ισπανία
Εκτενές ρεπορτάζ από την Κρήτη φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες της Ελλάδας να προσελκύσει τουρίστες.

Η εφημερίδα, την οποία επικαλείται η Deutsche Welle, παρατηρεί πως «ο δρόμος προς την κανονικότητα αργεί ακόμα» και σημειώνει: «Όποιος θέλει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα φέτος χρειάζεται δύο πράγματα: γνώσεις αγγλικών και γερά νεύρα. ‘Passenger Location Form’ αποκαλούν οι Έλληνες περήφανα τη διαδικτυακή φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν οι τουρίστες ώστε σε περίπτωση κορωνοϊού να εντοπιστούν εύκολα». Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στην αγωνία ενός ταξιδιώτη που έλαβε τη βεβαίωση ότι επιτρέπεται να ταξιδέψει προς Ελλάδα πολύ αργά. Η πτήση του ήταν για τις 5:45 από Ντίσελντορφ και η επιβεβαίωση ήρθε την προηγουμένη το βράδυ στις 23:15.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ εξηγεί ότι η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να τα πάει καλά αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με άλλες τουριστικές χώρες αφού αυτές κάνουν σωρεία λαθών. «Επειδή η Ισπανία άνοιξε τα μπαρ και τις ταβέρνες στις Βαλεαρίδες, η Μαγιόρκα μετά τα άγρια πάρτι αντιμετωπίζει την απειλή να γίνει το νέο hotspot του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αποτρέπει πολλούς ταξιδιώτες. Πολλοί ακύρωσαν τις διακοπές τους, δηλώνει η Μαρία Φροντέρα από την Ένωση Ξενοδόχων FEHM. Στη γειτονική προς την Ελλάδα Τουρκία ο τουρισμός δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο…Το γεγονός όμως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι υψηλότερος από ότι στη Γερμανία κινεί την υποψία πως o ‘ταξιδιωτικός αφορισμός’ δεν αφορά στην πραγματικότητα παρά την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα».

Και στη συνέχεια η εφημερίδα εξηγεί ότι «αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η Ελλάδα σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας της αγοράς Trevotrend  κερδίζει στη Μεσόγειο σημαντικά ποσοστά στην αγορά. Μόλις 3562 κρούσματα στα έντεκα εκατομμύρια κατοίκων. Και η Κρήτη με 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, το σημαντικότερο τουριστικό νησί της Ελλάδας έχει μόλις 19».

Πώς κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα Βαλκάνια

Με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και την ισχνή νίκη του Ζόραν Ζάεφ, η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στον τρόπο που ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί βλέπουν τα Βαλκάνια: «Για μερικούς Ευρωπαίους πολιτικούς τα Βαλκάνια είναι σημαντικά όσο αυτά συγκρατούν πρόσφυγες και στέλνουν εργατικό δυναμικό, νοσοκόμες και εργάτες στα σφαγεία. Αυτή η αδιαφορία είναι επιβλαβής και αναξιοπρεπής. Οι νέοι άνθρωποι που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες εναντίον της κυβερνητικής βίας στο Βελιγράδι  αναζητούν βοήθεια από τις Βρυξέλλες. Το ίδιο και αυτοί που εξεγείρονται εναντίον της διαφθοράς στη Σόφια. Αυτό δείχνει πόσο βιαστικό ήταν κάποιες χώρες να γίνουν νωρίς δεκτές στην ΕΕ χωρίς προηγουμένως να έχουν θεμελιώσει ένα κράτος δικαίου».

H προβληματική τουρκική δικαιοσύνη

Την καταδίκη του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ από δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung : «Η ποινή, που επέβαλε τουρκικό δικαστήριο ερήμην του Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, δεν ξαφνιάζει. Όποιος έχει ‘καταδικαστεί’ από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει καμία πιθανότητα για μια δίκαιη δίκη. Ακόμα και το γεγονός ότι το συνταγματικό δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες, έμεινε χωρίς συνέπειες. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δείχνει σε ποια έκταση πλέον έχει πολιτικοποιηθεί η δικαιοσύνη και έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι της εκτελεστικής εξουσίας. Στο προεδρικό σύστημα του Ερντογάν όλα πρέπει να υπάγονται σε αυτόν και στην εκτελεστική εξουσία του – εις βάρος του κράτους δικαίου».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:35 - 17 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.