ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσιος: Στο 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

11:26 - 29 Ιουλ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τάσιος: Στο 25% η πληρότητα στα ξενοδοχεία
Ο μέσος όρος πληρότητας αυτή τη στιγμή στα ξενοδοχεία της χώρας είναι περίπου στο 25% τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως είπε στο ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 Fm: «Αντιλαμβάνεστε είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό και μπαίνουμε στον Αύγουστο, υπάρχει μια μικρή κινητικότητα 5 με 20 Αυγούστου από την εσωτερική αγορά αλλά και αυτό δεν αρκεί να καλύψει μισό Ιούνιο, ολόκληρο Ιούλιο...μια σεζόν που δεν ξεκίνησε ποτέ στην ουσία».

«Είναι μια χρονιά covid και όταν βλέπεις ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συνέχεια αλλάζουν κατά βάση προς το χειρότερο, μιλάω παγκόσμια αλλά τις τελευταίες μέρες η ανησυχία υπάρχει  και στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις επιχειρείν. Εμείς κάναμε το χρέος μας όταν ζητήθηκε από την κυβέρνηση να μπούμε μπροστά, να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας περιμένοντας κάποιες αφίξεις και σε συνεργασία κάναμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην ελληνική αγορά θα κάνουμε μια προσπάθεια, σε συνεννόηση με τις τοπικές ενώσεις, για μια έκπτωση 20% σε πενθήμερα πακέτα σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων για να μπορέσουμε να δώσουμε μια περισσότερη ώθηση. Βέβαια όταν έχεις τόσο μεγάλη απώλεια τζίρου δεν είναι ότι θα κάνει τη διάφορά εμείς όμως θέλουμε να έχουμε και την ελληνική πελατεία όσο είναι δυνατόν περισσότερο κοντά μας» επεσήμανε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε:

«Έχουμε ένα φοβικό κλίμα το οποίο κάνει και τον Έλληνα πελάτη να μην θέλει να ταξιδέψει. Αυτό το βλέπουμε από το ότι τον Ιούλιο δεν είχαμε σχεδόν τίποτα από διανυκτερεύσεις Ελλήνων». 

Αναφερόμενος στα κίνητρα για μείωση των εξόδων μετακίνησης των ταξιδιωτών, είπε ότι:

«Η μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δόθηκε η δυνατότητα τώρα να συμβεί και αυτό ειναι πάρα πολύ σημαντικό. Επηρεάζει φυσικά και το πακέτο γιατί αντίστοιχα υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις. Το καλύτερο για τα ελληνικά ξενοδοχεία θα ήταν το ΦΠΑ στη διαμονή να πάει στο 6%, αμέσως αυτό θα ήταν αρκετές μονάδες προς τα κάτω που θα κόστιζε το τουριστικό πακέτο. Δεν έχει συμβεί, είναι στόχος για το 2021 για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια ανταγωνιστικότητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 29 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.