ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Στην κατηγορία Β’ η Ελλάδα- Οδηγίες για τους ταξιδιώτες

11:57 - 06 Αυγ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κύπρος: Στην κατηγορία Β’ η Ελλάδα- Οδηγίες για τους ταξιδιώτες
Σήμερα έγινε η υποβάθμιση της Ελλάδας από την κατηγορία Α’ σε κατηγορία Β’ σχετικά με τα ταξίδια στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε για αυτή την υποβάθμιση της Ελλάδας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, μετά από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, μετά από αξιολόγηση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β, με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.

Για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί μέλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν την μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Τι ισχύει για τη δωρεάν εξέταση για επιβάτες που φτάνουν από Ελλάδα

Μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη δωρεάν παραχώρηση εργαστηριακών εξετάσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα, εξαιτίας της υποβάθμισης της χώρας στην κατηγορία Β΄ διευκρινίζονται τα εξής:

Όσοι Κύπριοι πολίτες ή μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία μετέβησαν στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου (περιλαμβανομένης) και θα επιστρέψουν στην Κύπρο μετά τις 6 Αυγούστου (περιλαμβανομένης) που η Ελλάδα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία Β (άρα οι ταξιδιώτες από εκεί θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ ή να κάνουν στο αεροδρόμιο) θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση στο εργαστήρι στο αεροδρόμιο άφιξής τους δωρεάν.

Επιπλέον τα άτομα αυτά οφείλουν να δώσουν σε έντυπη μορφή αντίγραφο του εισιτηρίου ή της κάρτας επιβίβασης που να αποδεικνύει την ημερομηνία αναχώρησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.