ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβραδύνθηκε η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών στην Ευρώπη

15:51 - 21 Αυγ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιβραδύνθηκε η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών στην Ευρώπη
Η ανάκαμψη του τουρισμού, και συγκεκριμένα των αεροπορικών ταξιδιών, επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο, καθώς τα μέτρα επιβολής καραντίνας και οι προειδοποιήσεις για αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 δημιούργησαν αβεβαιότητα και απέτρεψαν τους τουρίστες από ταξίδια στο εξωτερικό.

Τον Ιούλιο, ο αριθμός των εισιτηρίων για διασυνοριακά αεροπορικά ταξίδια εντός της Ευρώπης βρισκόταν στο 28% των επιπέδων του 2019, καθώς οι Ευρωπαίοι άρχισαν να ταξιδεύουν και πάλι, έπειτα από μήνες καραντίνας.

Έως την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, όμως, το ποσοστό είχε πέσει στο 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου ανάλυσης ταξιδιών ForwardKeys, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Βρετανία επέβαλε εκ νέου αναγκαστική καραντίνα σε όποιον έμπαινε στο έδαφός της από την Ισπανία τον Ιούλιο, και έχει έως τώρα προσθέσει σε αυτή τη λίστα τη Γαλλία, την Κροατία και την Αυστρία.

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ισπανία επέφερε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις από την Αυστρία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, μειώνοντας τις ελπίδες των αεροπορικών εταιρειών για δυναμική ανάκαμψη.

Η Ryanair, η εταιρεία που μεταφέρει τα περισσότερα άτομα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αντιμετωπίζει ήδη τις επιπτώσεις και θα μειώσει τις πτήσεις της για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της ForwardKeys Ολιβιέρ Πόντι, τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί για το δ΄ τρίμηνο του 2020 είναι κατά 70% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση σημαίνει επίσης ότι πολλοί άνθρωποι περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να σχεδιάσουν κάποιο ταξίδι.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, προειδοποίησε την Πέμπτη στο Twitter: «Να ταξιδέψετε μόνο αν είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε αναπάντεχη καραντίνα 14 ημερών αν χρειαστεί».

Με τέτοιες προειδοποιήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι τα αεροπλάνα και οι άνθρωποι να ταξιδεύουν όπως πριν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.