ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνουν σταδιακά τα ξενοδοχεία της Κρήτης Κύριο

09:06 - 28 Αυγ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κλείνουν σταδιακά τα ξενοδοχεία της Κρήτης
Συστηματικά μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχουν κλείσει αρκετά ξενοδοχεία στην Κρήτη σύμφωνα με πληροφορίες από ξενοδόχους στην τοπική αγορά. Ήδη φέτος λειτουργούν με χαμηλή πληρότητα που κυμαίνεται από 25 έως 50% και αυτό περιορίζει τα έσοδα τους σε ασφυκτικό βαθμό. Τα περισσότερα ξενοδοχεια ίσα - ίσα που κατάφεραν να βγάλουν τα έξοδα τους τους καλοκαιρινούς μηνες στην καλύτερη περίπτωση ή λειτούργησαν με ζημιές. Καθώς η πανδημία ξαναφούντωσε παγκοσμίως οι πληρότητες μειώνονται ακόμη περισσότερο οδηγώντας στο κόκκινο τους τουριστικούς επιχειρηματίες οι οποίοι αντί να υποστούν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές προτιμούν να κλείσουν για να αποφύγουν τα κόστη λειτουργίας.

Οι διοικήσεις των ξενοδοχείων έχουν ήδη ενημερώσει τους tour operators καθώς διαπιστώνουν οτι η ζήτηση είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και των μέτρων αντιμετώπισης του όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τις κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης των τουριστών οι οποίες αποθαρρύνουν τον τουρισμό και επιβάλουν διαδικασία καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από διακοπές. 

Οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι ήδη καθημερινή ρουτίνα για τους κρητικούς ξενοδόχους οι οποίοι επισημαίνουν οτι οι τουρίστες υψηλού εισοδήματος που είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τηλεφωνούν και ακυρώνουν τις κρατήσεις τους στα ακριβά ξενοδοχεία λόγω φόβου. Παράλληλα μειώνονται και οι επισκέπτες του μαζικού τουρισμού των all inclusive ξενοδοχείων πολλά από τα οποία επίσης σταδιακά θα κλείσουν μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος ήταν παραδοσιακά δυο μήνες που προσέφεραν σημαντικά έσοδα στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κρήτης, όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές και το κλείσιμο των ξενοδοχείων θα προκαλέσει σημαντικό οικονομικό πλήγμα στο νησί.

Η απουσία τουριστών προκαλεί πρόβλημα σε όλη την αλυσίδα επιχειρήσεων που εισπράττει από τον τουρισμό, δηλαδή στην εστίαση, στα εμπορικά καταστήματα, στις εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων κλπ. Όπως και στους εποχικούς εργαζόμενους που αποτελούν σχετικά σημαντικό μέρος του κρητικού πληθυσμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.