ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία, όπως Βρετανία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

13:52 - 08 Σεπ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ολλανδία, όπως Βρετανία: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά
Σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, τα τοποθετεί στην πορτοκαλί λίστα. Αυτό σημαίνει πως όσοι επιστρέφουν από αυτά θα πρέπει να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες.

Επίσης, το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για όσους εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Από τη δεκαήμερη καραντίνα εξαιρούνται άτομα που εργάζονται σε πλοία, άτομα που για λόγους έκτακτης ανάγκης πρέπει να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, υγειονομικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM, σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, συστήνει στους ειδικούς να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδας εν όψει διακοπών φθινοπώρου, περίοδο που πολλοί Ολλανδοί επιλέγουν να πραγματοποιήσουν  για μια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύντομη απόδραση σε κάποια ηλιόλουστη χώρα.

Βρετανική απόφαση καραντίνας

Να θυμίσουμε πως ανάλογη οδηγία έβγαλε τη Δευτέρα η Βρετανία, βάζοντας σε καραντίνα όσους πολίτες επιστρέφουν από επτά ελληνικά νησιά.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, χαρακτήρισε ως "ατυχή" τη συγκεκριμένη απόφαση, που έχει οδηγήσει χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες να ψάχνουν άρον-άρον εισιτήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:30 - 08 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.