ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προορισμός με υψηλή ζήτηση η Ελλάδα

07:17 - 12 Οκτ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προορισμός με υψηλή ζήτηση η Ελλάδα
Παρά την «παγωνιά» που έχει φέρει στην οικονομία η πανδημία, φαίνεται ότι η ζήτηση για τη χώρα ως προορισμό παραμένει ισχυρή κι εφόσον κρατηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο το δεύτερο κύμα, τότε θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Αυτό σημειώνουν παράγοντες της τουριστικής αγοράς που προσθέτουν ότι του χρόνου με δεδομένο ότι οι κοντινοί προορισμοί (μέχρι 4 ώρες πτήση) στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης θα είναι στην πρώτη γραμμή ζήτησης, η Ελλάδα ως ασφαλής προορισμός θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Τονίζουν, δε, ότι πολλοί αερομεταφορείς θα σπεύσουν  να διαθέσουν αεροπλάνα σε πτήσεις προς την Ελλάδα καθώς έχοντας προχωρήσει σε επενδυτικά προγράμματα έχουν μεγάλους στόλους που προς ώρας είναι αδρανείς.

Άλλο ένα δείγμα της ζήτησης της χώρας είναι και το πρόγραμμα "Non Dom" που αφορά προ στην προνομιακή φορολογική μεταχείριση για όσους επιθυμούν να ζήσουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κατατεθεί περίπου 30 αιτήσεις από πλούσιους του εξωτερικού (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα)  που θέλουν να  μεταναστεύσουν φορολογικά στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη προχωρήσει και στην αγορά πολυτελών ακινήτων που είναι και προαπαιτούμενο για την ένταξη σε καθεστώς προνομιακής μεταχείρισης.

Σημειώνεται ότι με βάση το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο η ελάχιστη επένδυση είναι στα 500.000 ευρώ και προβλέπεται φόρος 100.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε “Non Dom” συν 20.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειάς του.

Επίσης και στο πρόγραμμα  για τους συνταξιούχους του εξωτερικού που θέλουν να εγκατασταθούν στη χώρα μας, έχουν υποβληθεί 10 αιτήσεις κατοίκων από βόρειες χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και συνταξιούχοι ομογενείς από την Αμερική και την Αυστραλία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με έρευνα της European Travel Commission (ETC) με θέμα «Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-european Travel – Wave 1», η Ελλάδα είναι στην τέταρτη θέση επιλογή ως προορισμός μεταξύ των ευρωπαίων  που εκδηλώνουν την πρόθεση να ταξιδέψουν, τους επόμενους έξι μήνες. 
 
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα της ETC οι χώρες συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη προτίμηση των υποψήφιων ταξιδιωτών είναι κατά σειρά η Ισπανία (7,8%), η Γαλλία (7,3%) η Ιταλία (7,3%) η Ελλάδα  (6,2%) η Γερμανία (6%) η Πορτογαλία (4,6%) το Ηνωμένο Βασίλειο (4,2%) η Κροατία (4,1%) η Αυστρία (3,4%) και η Ολλανδία (3,3%).
 
Μάλιστα όπως καταφαίνεται στην μελέτη οι Ευρωπαίοι δίνουν προτεραιότητα στην  (21%) στα ταξίδια τους, αλλά και στην ηρεμία και τη χαλάρωση (14%) καθώς και στην προσιτή τιμή (13%). Από άποψη υγείας, το 20% θεωρεί ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι το λιγότερο ασφαλές μέρος ενός ταξιδιού.

Επίσης μεταξύ αυτών που σχεδιάζουν να ξαναρχίσουν ταξίδια νωρίτερα, τα πιο ελκυστικά μοντέλα ταξιδιών αναψυχής είναι το Sea, Sun and Beach,  (25%), ακολουθούμενο  από το City Break  (19%), το Nature & Outdoors (15,6%), Culture & Heritage (14,7%) κ.λ.π.

Η σαφής πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54%) δηλώνει ότι σκοπεύει να ταξιδέψει τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 26% δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι τον Νοέμβριο του 2020.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.