ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: «Εκτίναξη» των αναζητήσεων για τα ελληνικά νησιά στην Βρετανία

14:17 - 16 Οκτ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρισμός: «Εκτίναξη» των αναζητήσεων για τα ελληνικά νησιά στην Βρετανία
Κατακόρυφη αύξηση των αναζητήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο στο διαδίκτυο, που σχετίζονται με ταξίδια, καταγράφει η ιστοσελίδα Travelsupermarket που συγκρίνει τιμές στα ταξιδιωτικά πακέτα. Σύμφωνα με δημοσίευμα την Παρασκευή των έγκριτων The Times, η ιστοσελίδα Travelsupermarket που συγκρίνει τιμές στα ταξιδιωτικά πακέτα, κατέγραψε εκτόξευση στη ζήτηση για τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα οι αναζητήσεις τον Οκτώβριο για διακοπές στη Ζάκυνθο, αυξήθηκαν κατά 13 φορές, την περασμένη εβδομάδα. Καταγράφηκε επίσης μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για Σαντορίνη, Κω, Ρόδο και για την Κύπρο. 

Στο μεταξύ η Λονδρέζικη εφημερίδα καταγράφει ότι η Ιταλία εντάχθηκε στη λίστα της καραντίνας 14 ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών, Grant Shapps, ενώ η Ελλάδα και Κύπρος είναι οι μόνοι τουριστικοί προορισμοί, που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς καραντίνας. Επίσης παρατίθεται και η πρόθεση για άρση των περιορισμών για την Κρήτη ενώ τονίζεται ότι όλα τα τμήματα του ΗΒ θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με την οδηγία σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς για την ώρα ισχύουν διαφορετικές οδηγίες σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία.

Στο μεταξύ και το BBC ανέφερε ότι η Σκωτία έχει προσθέσει την ηπειρωτική Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά - συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, αλλά εξαιρουμένης της Μυκόνου - στη λίστα ταξιδιωτικών διαδρόμων, αφού είχε αφαιρέσει τη χώρα τον περασμένο μήνα. Η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν επίσης προσθέσει την Κρήτη στις ασφαλείς λίστες τους.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Τhe Guardian με άρθρο του παρουσιάζει αναλυτικά τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορονοϊού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.