ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Τουλάχιστον τρία χρόνια η ανάκαμψη

14:47 - 22 Οκτ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Τουλάχιστον τρία χρόνια η ανάκαμψη
Τη ζοφερή εικόνα του ξενοδοχειακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη ως απότοκο των επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, σκιαγράφησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μαρτίνος, επισημαίνοντας πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο κ. Μαρτίνος τόνισε πως "τα μεγάλα ξενοδοχεία δουλεύουν περίπου με το 20% - 25% του προσωπικού τους. Τα μικρά με λίγο περισσότερο του 30%. Η πληρότητα αυτό το διάστημα είναι γύρω στο 25%, με σαφή καθοδική πορεία. Δεν είναι βιώσιμο. Απλά μικραίνει τη ζημία. Έχουμε μια πτώση της τάξεως του 80%. Υπάρχουν ξενοδόχοι που σκέφτονται το λουκέτο μέχρι να βελτιωθεί η υγειονομική εικόνα".

Παράλληλα, εκτίμησε ότι και το 2021 θα είναι μια προβληματική χρονιά για τον τουρισμό στην περιοχή: "Δεν είναι τι πτήσεις είχαμε μέχρι τώρα αλλά τι πτήσεις θα έρθουν, όταν θα ξεκινήσουν οι εταιρίες να δουλεύουν και όταν θα κρίνουν ότι υπάρχει η σχετική ζήτηση για τη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι όπως η Αθήνα που απλώς θα αποκατασταθούν οι συνδέσεις με ξένες πρωτεύουσες. Για όλη την Ελλάδα είναι δύσκολα αλλά ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμη πιο δύσκολα στο να "τραβήξει” πτήσεις. Η επαναφορά στα επίπεδα του 2019 θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.