ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρεάδης: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τη διάδοση του κορονοϊού

11:00 - 05 Νοε 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ανδρεάδης: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τη διάδοση του κορονοϊού
Με «τιτίβισμά» του στο twitter ο επικεφαλής του Ομίλου Sani/Ikos Ανδρέας Ανδρεάδης σχολιάζει τα όσα ακούγονται για την ευθύνη του τουρισμού για τη διάδοση της πανδημίας.

«Ακούγεται ότι ο τουρισμός μας ευθύνεται για την έξαρση του Covid-19. Ο όμιλος μας Sani/Ikos φιλοξένησε το 2020 15.000 ξένους επισκέπτες. Τα πρωτόκολλά μας προβλέπουν τεστ σε όλους. Δεν είχαμε ούτε μία περίπτωση μετάδοσης Covid-19 μεταξύ επισκεπτών η από επισκέπτη σε προσωπικό μας» ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης.

Στο μεταξύ χτες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα του τουρισμού.

«Άνοιξε η αγορά το 2020 και καλώς κάναμε» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ο τουρισμός «άνοιξε» και απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει πάρα πολύ καλά σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία. Όμως βασικές αγορές μας άργησαν αρκετά να ανοίξουν, για παράδειγμα η Βρετανία τέλος Ιουλίου και άλλες εισοδηματικά σημαντικές να μην ανοίξουν καθόλου όπως Αμερική και Ρωσία, με αποτέλεσμα να χαθεί ουσιαστικά και ο Ιούλιος

Ο τουρισμός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, ο ρόλος που έπαιξε στη διασπορά της νόσου, ήταν από ελάχιστος έως ανύπαρκτος. Αυτό δεν έγινε από τύχη, προφανώς το ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε στα αεροδρόμια κυρίως -το PLF- αποδείχθηκε πάρα πολύ καλό. Οι στοχευμένοι έλεγχοι ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί.

Βασικό μας εργαλείο: η καλή φήμη που έχει η χώρα μας ως προορισμός για τη διαχείριση των πρωτοκόλλων και τη σωστή λειτουργία της τη δεδομένη στιγμή» σημείωσε ο κ. Ρέτσος.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 05 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.