ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάσιος: «Ανοικτά κλειστά» με μηδενικές πληρότητες τα ξενοδοχειακά καταλύματα

13:11 - 01 Δεκ 2020 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυξημένες πληρότητες σε καταλύματα χειμερινών προορισμών που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων ενόψει Χριστουγέννων σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως σημειώνει, «όταν λήξει το lockdown και αρθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, τα ξενοδοχεία μας θα είναι ανοικτά για να υποδεχθούν τους πελάτες τους με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή, όμως, δίνουμε όλοι μαζί, συμβάλλοντας όπως μπορεί ο καθένας, τη μεγάλη μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας, για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για τουριστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων. Μια τέτοια συζήτηση, θα ήταν από την πλευρά μας παντελώς ανεύθυνη.

Τα όσα διαβάζουμε σε διάφορα δημοσιεύματα για αυξημένες κρατήσεις σε βίλες και κατοικίες που βρίσκονται σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, απολύτως καμία σχέση δεν έχουν με τη κατάσταση που επικρατεί στα νόμιμα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία παραμένουν "ανοικτά κλειστά", με μηδενικές πληρότητες και έσοδα στο απόλυτο μηδέν».

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, σε κάθε περίπτωση, τα εν λόγω δημοσιεύματα θα έπρεπε να απασχολήσουν σοβαρά τα συναρμόδια υπουργεία, «που από το 2015 μέχρι και σήμερα δεν έχουν πράξει τα αναγκαία, ώστε να ρυθμίσουν οριστικά την "αγορά" των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που ανταγωνίζεται αθέμιτα τις επιχειρήσεις μας. Μια "αγορά" που αφέθηκε εν μέσω πανδημίας να λειτουργεί χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικούς κανόνες, παρέμεινε δε ανοικτή ακόμα και την περίοδο που όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.