ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Times:Η Ελλάδα ανοίγει τις «πύλες» σε όσους Βρετανούς έχουν εμβολιαστεί

14:43 - 24 Φεβ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Times:Η Ελλάδα ανοίγει τις «πύλες» σε όσους Βρετανούς έχουν εμβολιαστεί
Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορά της σε τουρίστες από τη Βρετανία που έχουν εμβολιαστεί ακόμη και από τον ερχόμενοΜάιο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Αθήνα φέρεται να επεξεργάζεται ένα πλάνο που θα επιτρέπει στους Βρετανούς να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν κάποιας μορφής πιστοποίηση εμβολιασμού, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πραγματοποίηση μη απαραίτητων ταξιδιών εκτός του μπλοκ των «27».

Σύμφωνα με τους Times, μία τέτοια κίνηση δεν αποκλείεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των εταίρων της Ελλάδας στην ΕΕ. Επίσης, αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα της χώρας.

jdntbhgjfk

Οι Βρετανοί τουρίστες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη χώρα μας για τις διακοπές τους θα πρέπει να αποδεικνύουν με κάποιον τρόπο ότι έχουν εμβολιαστεί εγκαίρως για την Covid-19, σε χρονικό περιθώριο δηλαδή που τους έχει επιτρέψει να αναπτύξουν ανοσία απέναντι στον ιό.

Τα σχέδια της Αθήνας ωστόσο εξαρτώνται απόλυτα και από τις προθέσεις των Ευρωπαίων για μία ενιαία προσέγγιση στην άρση των περιορισμών για τα μη αναγκαία ταξίδια, προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες σε αυτό το επίπεδο, τονίζει η εφημερίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.