ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύκολα θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί στην Ελλάδα

17:33 - 02 Μαρ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εύκολα θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι Βρετανοί στην Ελλάδα
Με ευκολία και γρήγορες διαδικασίες θα μπαίνουν όσοι εμβολιασμένοι έρχονται στη χώρα από την Βρετανία το καλοκαίρι.

Με βάση το πλάνο που αναπτύσσουν Έλληνες αξιωματούχοι, οι Βρετανοί που θα φτάνουν στη χώρα μας για διακοπές, θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μια «πράσινη» λωρίδα, και να μην περιμένουν στις καθιερωμένες ουρές, προκειμένου να ελεγχθεί αν διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Sun.

Έλληνες αξιωματούχοι εξέφρασαν στην Βρετανική εφημερίδα την ελπίδα τους πως θα είναι σε θέση να προσφέρουν την υπηρεσία - η οποία θα διαπιστώνει, μέσω εφαρμογής, την κατάσταση εμβολιασμού των τουριστών - έως τα μέσα Μαΐου, νωρίτερα από την εφαρμογή ενός αντίστοιχου προγράμματος που θα φέρει την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, έχουμε σχεδόν καταλήξει» είπε πηγή από την Αθήνα για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα, τεχνικές ομάδες από Ελλάδα και Βρετανία συναντιούνται σχεδόν καθημερινά, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι με τη χαλάρωση των περιορισμών.

«Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς και θέλει να διευκολύνει τα πράγματα έτσι ώστε τα ταξίδια να μπορούν να συνεχιστούν» πρόσθεσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Οι πληροφορίες που απαιτούνται για την έκδοση του πιστοποιητικού αναμένεται να προσδιοριστούν το επόμενο διάστημα, με τη Sun να αναφέρει πως θα χρειάζεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός διαβατηρίου και βεβαίωση εμβολιασμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.