ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» κινδύνου για τη χρήση «covid-free» στην τουριστική προβολή

13:14 - 14 Μαρ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Καμπανάκι» κινδύνου για τη χρήση «covid-free» στην τουριστική προβολή
Η χρήση του χαρακτηρισμού «covid free» για μία σειρά κυρίως νησιωτικών προορισμών για προβολή εγκυμονεί κινδύνους, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου.

Όπως επισημαίνουν, τόσο ο χαρακτηρισμός «covid free», στην ουσία του, είναι λάθος, καθώς ανατρέπεται ανά πάσα στιγμή, ενώ, παράλληλα, δεν είναι σωστό να κατηγοριοποιείς με αυτόν τον τρόπο τους προορισμούς.

Μάλιστα την Κυριακή το πρωί η κ. Ιωάννα Δρέττα, διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, έγραψε στο Twitter: Το «covid free νησιά» που βλέπω να αναπαράγεται εκτός από ανακριβές και παραπλανητικό, είναι στρατηγικά λάθος για τους υπόλοιπους προορισμούς της Ελλάδας.

Επίσης, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Ρέτσος σημείωσε σε δικό του tweet: «Η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια, η πιστή εφαρμογή πρωτοκόλλων και η στρατηγική του “underpromise-overdeliver”, ήταν χαρακτηριστικά του τουρισμού το 2020. Αυτός είναι ο δρόμος και για το 2021, χωρίς μεγαλοστομίες, διακρίσεις προορισμών και υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν».

Με τον χαρακτηρισμό «covid free» χαρακτηρίστηκαν ορισμένα μικρά κυρίως νησιά έως 1.000 κατοίκων, όπου εφαρμόστηκε το κυβερνητικό σχέδιο του εμβολιασμού με την κωδική ονομασία «Ελευθερία», που είχε σαν αποτέλεσμα να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοί τους και πλέον κάνουν πλάνα για την εφετινή τουριστική σαιζόν.

Γιώργος Αλεξακης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:26 - 14 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.