ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΤΚΕ: Ικανοποίηση για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού στα καταλύματα

14:48 - 23 Μαρ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΣΕΤΚΕ: Ικανοποίηση για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού στα καταλύματα
Με τεράστια ανακούφιση υποδέχεται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) τη δυνατότητα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, που προσφέρει στα μικρά τουριστικά καταλύματα τη φετινή τουριστική σεζόν, όπως και την περυσινή, σχετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο, παρέχοντας προσωρινή λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου ενόψει της ερχόμενης, κρίσιμης τουριστικής περιόδου, η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος τα τελευταία δύο έτη, επιτρέπεται μέχρι τις 31.10.2021, η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης και σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα, διατηρώντας σε ισχύ ρύθμιση που αφορούσε το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με το ν. 2971 του 2001 οι επιχειρήσεις του κλάδου είχαν το ίδιο δικαίωμα με τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο κατήργησε η προηγούμενη κυβέρνηση με το ν. 4607/2019.

Δυστυχώς, με τον τρόπο αυτό διαχώρισε τα μικρά τουριστικά καταλύματα από τις λοιπές επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας, οδηγώντας τους επιχειρηματίες σε περιπέτειες.

Παρά την προσωρινή αντιμετώπιση του θέματος, η ΣΕΤΚΕ θεωρεί ότι το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να προχωρήσει στην οριστική και δίκαιη για τον κλάδο επίλυσή του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 23 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.