ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: «Παιάνες» προς την Ελλάδα που θα εκκινήσει τον τουρισμό

16:07 - 01 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
FT: «Παιάνες» προς την Ελλάδα που θα εκκινήσει τον τουρισμό
Νέο δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Οι προορισμοί που αφαιρούν τα εμπόδια για την επανεκκίνηση του τουρισμού», εκθειάζει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μετρά αντίστροφα για την εκκίνηση της τουριστικής της βιομηχανίας.

Όπως σημειώνουν οι FT, τις τελευταίες ημέρες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα κάτοικοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόνη προϋπόθεση η προσκόμιση αρνητικού τεστ κορονοϊού ή ο πλήρης εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις. Στο δημοσίευμα η Ελλάδα λογίζεται ως μία από τις πλέον «ανοικτές» χώρες της Ευρώπης, με τον τουρισμό να ανοίγει και επίσημα στις 15 Μαΐου.

Οι Financial Times εξαίρουν επίσης τις αντίστοιχες προσπάθειες άλλων χωρών όπως το Ισραήλ, η Μάλτα, το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία, οι Σεϋχέλλες και οι Μαλβίδες, αλλά και επιμέρους περιοχών όπως η Αλάσκα και η Μαδέιρα.

Παράλληλα, η Ελλάδα επαινείται και για την απόφαση κατάργησης της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Συγχρόνως οι Financial Times έκαναν ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα η εμβολιαστική προτεραιοποίηση όσων εργάζονται στον τουριστικό κλάδο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τον Μάρτιο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα είχαν, μετά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, προτεραιότητα για το εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται επίσης στο δημοσίευμα και στην εκστρατεία εμβολιασμού όλων των κατοίκων των μικρών νησιών, τα οποία προφανώς είναι εξαρτώμενα από τον τουρισμό.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι «οι εμβολιασμοί των νησιών έως 1.000 κατοίκων έχουν ολοκληρωθεί εντός Απριλίου, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια και για τα μεγαλύτερα νησιά».

Αναφέρεται επίσης ότι το ελληνικό σχέδιο «φαίνεται ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών», παραπέμποντας στις αποφάσεις αεροπορικών εταιρειών όπως οι Delta και Ryanair να εκκινήσουν άμεσα τις πτήσεις προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα, όπου το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας και του ΑΕΠ εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επί του παρόντος μία από τις πιο ανοιχτές χώρες στην Ευρώπη», σημειώνουν συμπερασματικά οι FT.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 02 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.