ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TUI: Πέντε ελληνικά νησιά στους προορισμούς της από 17 Μαΐου

21:50 - 11 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η εταιρεία ταξιδιών TUI επιβεβαίωσε την έναρξη πτήσεων για διακοπές σε 19 προορισμούς από τις 17 Μαΐου, όταν θα επιτραπούν ξανά τα μη αναγκαία ταξίδια από την Αγγλία, όπως αναφέρει η Daily Mirror. Ποια πέντε ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στους προορισμούς της εταιρείας TUI.

Οι προορισμοί χωρίζονται σε «πράσινη» και «πορτοκαλί» λίστα: 

Πράσινη λίστα

Όσοι ταξιδεύουν σε προορισμό που περιλαμβάνεται στην πράσινη λίστα θα χρειαστεί να κάνουν ένα τεστ πριν την επιστροφή τους στη Βρετανία και ένα τεστ PCR τη δεύτερη μέρας της επιστροφής. Στην πράσινη λίστα περιλαμβάνονται τρεις περιοχές της Πορτογαλίας, όπως το Αλγκάρβε, το Πόρτο Σάντο και η Μαδέιρα.

Πορτοκαλί λίστα

Όσοι όμως, ταξιδεύουν σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα, πριν την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ. Στη συνέχεια θα πρέπει να τηρήσουν κατ' οίκον καραντίνα δέκα ημερών, ενώ θα υποβληθούν σε τεστ PCR την 2η και την 8η μέρα.

Ωστόσο μπορούν να επιλέξουν να κάνουν τεστ την πέμπτη μέρα, και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, μπορούν να βγουν από την καραντίνα νωρίτερα. 

Στην πορτοκαλί λίστα βρίσκονται τα πέντε ελληνικά νησιά, καθώς και οι ακόλουθοι προορισμοί:

Κρήτη, Ζάκυνθος, Κως, Κέρκυρα και Ρόδος, αλλά και Αντίγκουα, Μπαρμπάντος, Κούβα, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Γρανάδα, Λανζαρότε, Λα Πάλμα, Μάντα, Σάντα Λουτσία, Τενερίφη

Εάν ένας προορισμός εισέλθει στην πορτοκαλί λίστα, οι ταξιδιώτες μπορούν να τροποποιήσουν δωρεάν την κράτησή τους. Το ίδιο ισχύει εάν κάνουν κράτηση για έναν προορισμό της «πράσινης» λίστας, ο οποίος όμως μπει αργότερα στην πορτοκαλί. Μάλιστα, η TUI επέκτεινε χρονικά τις δωρεάν τροποποιήσεις, ώστε οι κρατήσεις να περιλαμβάνονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Για αναχωρήσεις έως τις 31 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τούς έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι. Για αναχωρήσεις μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους έως και 28 ημέρες πριν από το ταξίδι.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 11 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.