ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ανακοινώνεται για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό Κύριο

08:09 - 13 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τι ανακοινώνεται για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό
Όλες τις λεπτομέρειες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν με το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (13/5) ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Μαΐου και το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής σεζόν.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια όλης της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άνοιγμα προς τα ελληνικά νησιά θα γίνει με αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι Έλληνες πολίτες και προφανώς και οι τουρίστες, που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση) είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self test 24 ωρών είτε αποδεικτικό νόσησης.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών. Δεκτή θα γίνεται η βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

Επιπλέον, ο κ. Θεοχάρης θα καταστήσει υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και γενικότερα στα τουριστικά καταλύματα, ενώ παράλληλα θα καθιερωθούν τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση και στις αίθουσες των ξενοδοχείων.

«Γαλάζια Ελευθερία»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η επιχείρηση για τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, η λεγόμενη επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», η οποία αφορά τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Τα νησιά αυτά είναι η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης θα παρουσιάσει την καμπάνια «All you want in Greece» («Όλα όσα θέλεις θα τα βρεις στην Ελλάδα») και θα συνοδευόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού, από το «Cape Sounio», το ξενοδοχείο που βρίσκεται λίγο πριν τον ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού βρίσκεται σε καθημερινές διαπραγματεύσεις με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και σημαίνοντες εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και tour operators της Μεγάλης Βρετανίας. Από τις διαπραγματεύσεις προκύπτει η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να συμπεριληφθεί σύντομα στην «πράσινη» ζώνη των πλέον ασφαλών τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με το σύστημα κατάταξης της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.