ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέτσος για τουρισμό: Βαρόμετρο οι εμβολιασμοί στα νησιά-Είμαστε χαμηλά

18:54 - 19 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ρέτσος για τουρισμό: Βαρόμετρο οι εμβολιασμοί στα νησιά-Είμαστε χαμηλά
Την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στα νησιά εξέφρασε την Τετάρτη (19/5) ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία της πανδημίας στο πλευρό του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Ρέτσος επισήμανε πως συνέπεια των χαμηλών επιπέδων εμβολιασμού στα νησιά θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική σεζόν, για την οποία είπε πως ακόμα είναι πολύ επισφαλές να γίνουν εκτιμήσεις για το τι επιδόσεις μπορεί να "χτυπήσει".

Ερωτηθείς για χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως πχ  η Ζάκυνθος η Κεφαλονιά, κι η Λέσβος, ο κ. Ρέτσος ανέφερε με νόημα ότι για να αρχίσουμε να έχουμε τουριστικές ροές πρέπει να μπούμε στο «πράσινο χρώμα» του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) κι αυτό μπορεί να γίνει σαφώς μόνο με την πτώση των κρουσμάτων.

«Στόχος μας είναι να προστατέψουμε το brand της χώρας» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Θα είμαστε πρωταγωνιστές της ανάκαμψης» επισήμανε για τον τουριστικό κλάδο. 

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεθεί τους επισκέπτες του» σημείωσε ο κ. Ρέτσος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για αυτόματη διαδικασία, αλλά για μια πολύπλοκη μηχανή, η οποία χρειάζεται χρόνος, αρκετές εβδομάδες για να λειτουργήσει. 

«Με δεδομένο ότι η πανδημία συνεχίζεται κάθε πρόβλεψη για το μέλλον είναι παρακινδευμένη, δεν υπάρχει λόγος ποσοτικών στόχων. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών και την προσωπική μας υπεύθυνη στάση» επισήμανε.

Ο ελληνικός τουρισμός, σχολίασε ο Γιάννης Ρέτσος, έχει γερά θεμέλια βαθιές, ρίζες, αποθέματα δύναμης και γνώσης, που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με ελπίδα και ασφάλεια. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:47 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.