ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληρότητες 80% το Σαββατοκύριακο: Κορυφαίοι προορισμοί και τιμές (πίνακας) Κύριο

07:50 - 20 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πληρότητες 80% το Σαββατοκύριακο: Κορυφαίοι προορισμοί και τιμές (πίνακας)
Ο τουρισμός άνοιξε, αλλά για τους Έλληνες δεν είναι ακόμα περίοδος διακοπών. Είναι, όμως, περίοδος εκδρομών και ήδη καταγράφεται σημαντική κινητικότητα στους οδικούς παραθαλάσσιους – τουριστικούς προορισμούς και στα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την στεριά και προσεγγίζονται με ferry boat ή/και οδικώς όπως η Λευκάδα.

Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι μεγάλη έπειτα από 6,5 μήνες lockdown και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας σχεδιάζουν τις πρώτες τους αποδράσεις.

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμέναν πως και πως τη στιγμή που θα μπορέσουν να φύγουν εκτός της Περιφέρειας τους, να βρεθούν σε μια παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη φύση σε κοντινή απόσταση από την μόνιμη κατοικία τους. 

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας, επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους – εκδρομή διημέρου, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω covid-19, καθώς αποφεύγουν τυχόν συνωστισμό σε πλοία. Επιλέγουν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5 – 2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από την φυσική ομορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε τουριστικούς προορισμούς.

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπιστεύθηκε το E-Real Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών στο Reporter.gr, για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου (Παρασκευή) έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασία και τη Πύλο , ενώ επιλέγουν και τον Πόρο διότι μπορείς οδικώς να μετακινηθείς ως το Γαλατά εντός 2 ωρών από την Αθήνα και με το καραβάκι να περάσεις απέναντι.  Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια τόσο της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει αλλά και λόγω του καλού οδικού δικτύου που την συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της έριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για εκδρομές διημέρου.  Το κόστος διανυκτέρευσης στη Καλαμάτα για 2 ενήλικες και 2 παιδία έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα), κυμαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι Αθηναίοι, επιλέγουν κυρίως την περιοχή της Αιγιαλείας (Αίγιο, Σελιανίτικα, Τράπεζα) , την  Κουρούτα στον Ν.Ηλείας ή αλλιώς Μύκονο της Πελοποννήσου, την Κυλλήνη και τη Ναύπακτο. Οι δημότες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επιλέγουν κυρίως τα κοντινά νησιά του Ιονίου και κυρίως την Ζάκυνθο όσοι διαμένουν στην Αχαΐα και την Ηλεία, που σε απόσταση 45 λεπτών από την Πάτρα και λιγότερο από 30 λεπτά από τον Πύργο, μπορείς να βρεθείς στο λιμάνι της Κυλλήνης και να επιβιβαστείς. Ενώ όσοι διαμένουν στην Αιτωλοακαρνανία, επιλέγουν κυρίως την Λευκάδα που είναι οδικώς  προσεγγίσιμη ή/και τα παράλια της Ηπείρου.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στα παράλια της Φθιώτιδας και κυρίως στις περιοχές Καμένα Βούρλα, Θεολόγος και Άγιος Κωνσταντίνος. Περιοχές που επιλέγονται κατά κανόνα από Αθηναίους για διήμερες εκδρομές κυρίως λόγω της εύκολης εγγύτητας μέσω του οδικού δικτύου.

bakas1111

Παράλληλα, η Χαλκιδική, θα αποτελέσει τη βασίλισσα του φετινού καλοκαιριού. Ήδη η κινητικότητα από τους Θεσσαλονικείς για εκδρομές με μια ή/και δυο διανυκτερεύσεις έχει αγγίξει το κόκκινο, ενώ έντονο καταγράφεται και το «κύμα» Βαλκάνιων που επισκέπτονται οδικώς την Χαλκιδική ακόμη και για διήμερες – τριήμερες εξορμήσεις.  Οι ζητούμενες τιμές για 2 ενήλικες και 2 παιδία έως 12 ετών κυμαίνονται από 31€/διανυκτέρευση έως και 110€/διανυκτέρευση αν πρόκειται για ιδιωτικό διαμέρισμα ή/και κατοικία (όχι βίλα).

Οι προ-κρατήσεις στο σύνολο των παραθαλάσσιων τουριστικών προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας για το χρονικό διάστημα 21/5 – 23/5, σε αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με ευέλικτη πολιτική ακύρωσης, σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 80%.

Οι τιμές μίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις σε σχέση με το 2020. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το είδος της κατοικίας, τα τετραγωνικά μέτρα, τις προδιαγραφές και την εγγύτητα στη θάλασσα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:41 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.