ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρισμός: Αισιοδοξία από τη γαλλική αγορά

15:00 - 22 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουρισμός: Αισιοδοξία από τη γαλλική αγορά
Αισιοδοξία επικρατεί σχετικά με την τουριστική κίνηση από την Γαλλία στη χώρα μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι.

Η καθοριστική θέση της Ελλάδας στο διεθνές άνοιγμα του τουρισμού επιβεβαιώθηκε, τόσο από τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Γάλλο ομόλογό του, όσο και με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων τουριστικών Οργανισμών και tour operators της Γαλλίας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Jean-Baptiste Lemoyne, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αρμόδιο για θέματα Τουρισμού, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να αναλύσει τη στρατηγική επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού. Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία της άμεσης διακρατικής συνεργασίας στην Ευρώπη και ειδικά για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό. Επιπλέον, οι κ.κ. Θεοχάρης και Lemoyne συζήτησαν ζητήματα σχετικά με την επικείμενη Σύσκεψη της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, "με τον Γάλλο ομόλογό μου Jean-Baptiste Lemoyne είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση. Του παρουσίασα το ολοκληρωμένο σχέδιο ανοίγματος του Ελληνικού τουρισμού και συμφωνήσαμε για την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών μας και κοινής πορείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ταχύτερη ανάκαμψη του τουρισμού. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ένα δυναμικό ρεύμα τουριστών από τη Γαλλία φέτος, καθώς η χώρα μας έχει καταφέρει να διατηρήσει πολύ ψηλά το ‘brand' της ως ασφαλούς προορισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα όλα εκείνα τα 'ιδιαίτερα' στοιχεία που αναζητά η Γαλλική τουριστική αγορά".

Ακολούθησαν συναντήσεις του κ. Θεοχάρη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς. Ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας Transavia ενημέρωσαν τον υπουργό ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη σε κρατήσεις και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο πρώτος προορισμός σε πωλήσεις για την Transavia φέτος, υπερβαίνοντας τη ζήτηση για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Γι' αυτό ακριβώς, η Transavia προχώρησε σε αύξηση του προβλεπόμενου αριθμού επιβατών προς τη χώρα μας για το 2021, φτάνοντας τις 1.100.000 θέσεις. Η Transavia συνδέει 4 γαλλικές πόλεις με 12 προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ στη λίστα των δρομολογίων της για το 2021 προστέθηκαν οι νέες πτήσεις Παρίσι - Πρέβεζα, Νάντη - Κέρκυρα και Μονπελιέ - Σαντορίνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 22 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.